Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czysty - do picia, uszek lub krokietów
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Buraki, marchew, pietruszkę seler, cebulę, czosnek obieramy. Buraki kroimy w plastry, marchew, seler, pietruszkę kroimy pól. Jabłka ze skórą kroimy na ćwiartki pozbywamy się gniazd nasiennych. Tak przygotowane owoce i warzywa wkładamy do garnka zalewamy wodą. ( Wody tyle by przykryć składniki). Dodać łyżkę octu, majeranek liść laurowy oraz ziele angielskie. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz do minimum i gotować pod przykryciem przez godzinę. Po godzinie wyłączyć dodać sól oraz pieprz. Barszcz wraz z warzywami pozostawić w garnku do całkowitego wystudzenia. Następnego dnia przecedzamy na sicie i doprawiamy. (Ja dodałam dwa ząbki czosnku, łyżeczkę octu, cukier oraz sól. Doprawiamy wg własnych smaków :))