Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13823
Dodano: 01.12.2018
Odsłon: 12807
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Buraki, marchew, pietruszkę seler, cebulę, czosnek obieramy. Buraki kroimy w plastry, marchew, seler, pietruszkę kroimy pól. Jabłka ze skórą kroimy na ćwiartki pozbywamy się gniazd nasiennych.
Tak przygotowane owoce i warzywa wkładamy do garnka zalewamy wodą. ( Wody tyle by przykryć składniki). Dodać łyżkę octu, majeranek liść laurowy oraz ziele angielskie.
Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz do minimum i gotować pod przykryciem przez godzinę. Po godzinie wyłączyć dodać sól oraz pieprz.
Barszcz wraz z warzywami pozostawić w garnku do całkowitego wystudzenia. Następnego dnia przecedzamy na sicie i doprawiamy. (Ja dodałam dwa ząbki czosnku, łyżeczkę octu, cukier oraz sól. Doprawiamy wg własnych smaków :))
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

babcitereskiciasta 01 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha.:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 01 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pierwsza klasa :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz