Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz czysty - do picia, uszek lub krokietów
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11810
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1289
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12455
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3376
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11810
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1289
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12455
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3376
Składniki
Buraki, marchew, pietruszkę seler, cebulę, czosnek obieramy. Buraki kroimy w plastry, marchew, seler, pietruszkę kroimy pól. Jabłka ze skórą kroimy na ćwiartki pozbywamy się gniazd nasiennych. Tak przygotowane owoce i warzywa wkładamy do garnka zalewamy wodą. ( Wody tyle by przykryć składniki). Dodać łyżkę octu, majeranek liść laurowy oraz ziele angielskie. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć gaz do minimum i gotować pod przykryciem przez godzinę. Po godzinie wyłączyć dodać sól oraz pieprz. Barszcz wraz z warzywami pozostawić w garnku do całkowitego wystudzenia. Następnego dnia przecedzamy na sicie i doprawiamy. (Ja dodałam dwa ząbki czosnku, łyżeczkę octu, cukier oraz sól. Doprawiamy wg własnych smaków :))