Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 90
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 611
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5693
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 90
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 611
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5693
Składniki
Kości wraz z pietruszką, marchwią, selerem, porem i kapustą zalałem litrem wody, dodałem liście laurowe, ziele angielskie i ziarnisty pieprz, doprowadziłem do wrzenia, gotowałem około 1 godziny. Przecedziłem.
Pokrojone buraki zalałem 1 litrem wody, dodałem ocet, doprowadziłem do wrzenia, gotowałem do miękkości ( około 1 godziny ). W połowie gotowania dodałem pokrojone jabłka. Przecedziłem. Wlałem oba wywary do jednego garnka, dodałem majeranek, zeszkloną na maśle bardzo drobno pokrojoną cebulę i czosnek roztarty z solą, wlałem wino, doprawiłem solą i pieprzem. Podałem z ziemniakami.