Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5527
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29874
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 249
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19578
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1116
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5527
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29874
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 249
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19578
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1116
Składniki
Kości wraz z pietruszką, marchwią, selerem, porem i kapustą zalałem litrem wody, dodałem liście laurowe, ziele angielskie i ziarnisty pieprz, doprowadziłem do wrzenia, gotowałem około 1 godziny. Przecedziłem.
Pokrojone buraki zalałem 1 litrem wody, dodałem ocet, doprowadziłem do wrzenia, gotowałem do miękkości ( około 1 godziny ). W połowie gotowania dodałem pokrojone jabłka. Przecedziłem. Wlałem oba wywary do jednego garnka, dodałem majeranek, zeszkloną na maśle bardzo drobno pokrojoną cebulę i czosnek roztarty z solą, wlałem wino, doprawiłem solą i pieprzem. Podałem z ziemniakami.