Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 755
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 178
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31385
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 442
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 755
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 178
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31385
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 442
Składniki
Kości wraz z pietruszką, marchwią, selerem, porem i kapustą zalałem litrem wody, dodałem liście laurowe, ziele angielskie i ziarnisty pieprz, doprowadziłem do wrzenia, gotowałem około 1 godziny. Przecedziłem.
Pokrojone buraki zalałem 1 litrem wody, dodałem ocet, doprowadziłem do wrzenia, gotowałem do miękkości ( około 1 godziny ). W połowie gotowania dodałem pokrojone jabłka. Przecedziłem. Wlałem oba wywary do jednego garnka, dodałem majeranek, zeszkloną na maśle bardzo drobno pokrojoną cebulę i czosnek roztarty z solą, wlałem wino, doprawiłem solą i pieprzem. Podałem z ziemniakami.