Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najsmaczniejszych zup słodko kwaśna najlepiej smakuje gotowana na mięsie z kością. Jest dużo wersji tej zupy u mnie bez ziemniaków i z włoską kapustą.
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 719
Składniki
Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości, odsączyć.
Mięso zalać wodą i ugotować prawie do miękkości.
Oczyścić warzywa
Pokroić w plasterki marchewkę, pietruszkę w półsłupki a seler w kostkę. Cebulę pokroić w cząstki pora w cienkie paski oraz w grubsze paski kapustę. Buraki zetrzeć na tarce o dużych otworach . Dodać warzywa do zupy i gotować do miękkości.
Dodać fasolkę. Doprawić przecierem pomidorowym, kwasem z buraków, sokiem z cytryny, roztartym czosnkiem. Do zupy wlać śmietanę i rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić solą oraz pieprzem.