Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najsmaczniejszych zup słodko kwaśna najlepiej smakuje gotowana na mięsie z kością. Jest dużo wersji tej zupy u mnie bez ziemniaków i z włoską kapustą.
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1618
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 1326
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 764
Miałem dziś piękny sen , śnił mi się mój anioł z którym spacerowałem ulicami...
Odsłon: 90
Szybka i łatwa potrawka z kurczaka którą przygotujesz w krótkim czasie to świ...
Odsłon: 1618
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 1326
Sos ten ugotowałam z pysznych, dojrzałych, słodkich pomidorów malinowych. Uży...
Odsłon: 764
Miałem dziś piękny sen , śnił mi się mój anioł z którym spacerowałem ulicami...
Odsłon: 90
Składniki
Fasolę namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości, odsączyć.
Mięso zalać wodą i ugotować prawie do miękkości.
Oczyścić warzywa
Pokroić w plasterki marchewkę, pietruszkę w półsłupki a seler w kostkę. Cebulę pokroić w cząstki pora w cienkie paski oraz w grubsze paski kapustę. Buraki zetrzeć na tarce o dużych otworach . Dodać warzywa do zupy i gotować do miękkości.
Dodać fasolkę. Doprawić przecierem pomidorowym, kwasem z buraków, sokiem z cytryny, roztartym czosnkiem. Do zupy wlać śmietanę i rozprowadzoną z kilkoma łyżkami zupy. Doprawić solą oraz pieprzem.