Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 157
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 224
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9275
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 157
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 224
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9275
Składniki
Fasolę opłukać ,na co najmniej 6 godzin namoczyć w zimnej wodzie ,po czym gotować w tej samej wodzie około 1,5 godziny ,pod koniec dodając łyżeczkę soli. Kiedy fasola będzie miękka ,odcedzić. Buraki oczyścić ,dokładnie umyć i ,niedobrane ,gotować około godziny. W tym czasie przygotować bulion mięsno-warzywny ,gotując kości razem z warzywami w osolonym wrzątku dodając przyprawy (ziele angielskie ,liść laurowy ,sól i kilka ziarenek czarnego pieprzu). Po zagotowaniu wyjąć kości i warzywa. Marchew pokroić w pół talarki. Do powstałego bulionu wrzucić buraki pokrojone w większą kostkę ,fasolę ,ziemniaki pokrojone w kostkę ,poszatkowaną kapustę i sok z pomidorów ,gotować około 40 min na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać fasolkę szparagową ze słoika ,doprawić do smaku sokiem z cytryny ,solą ,pieprzem oraz cukrem ,doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Podawać z kwaśną śmietaną.