Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10544
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6086
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12950
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4696
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10544
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6086
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12950
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4696
Składniki
Fasolę opłukać ,na co najmniej 6 godzin namoczyć w zimnej wodzie ,po czym gotować w tej samej wodzie około 1,5 godziny ,pod koniec dodając łyżeczkę soli. Kiedy fasola będzie miękka ,odcedzić. Buraki oczyścić ,dokładnie umyć i ,niedobrane ,gotować około godziny. W tym czasie przygotować bulion mięsno-warzywny ,gotując kości razem z warzywami w osolonym wrzątku dodając przyprawy (ziele angielskie ,liść laurowy ,sól i kilka ziarenek czarnego pieprzu). Po zagotowaniu wyjąć kości i warzywa. Marchew pokroić w pół talarki. Do powstałego bulionu wrzucić buraki pokrojone w większą kostkę ,fasolę ,ziemniaki pokrojone w kostkę ,poszatkowaną kapustę i sok z pomidorów ,gotować około 40 min na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać fasolkę szparagową ze słoika ,doprawić do smaku sokiem z cytryny ,solą ,pieprzem oraz cukrem ,doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Podawać z kwaśną śmietaną.