Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5928
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18720
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1417
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5928
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18720
 
         
         
                Składniki
Fasolę opłukać ,na co najmniej 6 godzin namoczyć w zimnej wodzie ,po czym gotować w tej samej wodzie około 1,5 godziny ,pod koniec dodając łyżeczkę soli. Kiedy fasola będzie miękka ,odcedzić. Buraki oczyścić ,dokładnie umyć i ,niedobrane ,gotować około godziny. W tym czasie przygotować bulion mięsno-warzywny ,gotując kości razem z warzywami w osolonym wrzątku dodając przyprawy (ziele angielskie ,liść laurowy ,sól i kilka ziarenek czarnego pieprzu). Po zagotowaniu wyjąć kości i warzywa. Marchew pokroić w pół talarki. Do powstałego bulionu wrzucić buraki pokrojone w większą kostkę ,fasolę ,ziemniaki pokrojone w kostkę ,poszatkowaną kapustę i sok z pomidorów ,gotować około 40 min na małym ogniu. Pod koniec gotowania dodać fasolkę szparagową ze słoika ,doprawić do smaku sokiem z cytryny ,solą ,pieprzem oraz cukrem ,doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Podawać z kwaśną śmietaną.