Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3860
Dodano: 27.03.2012
Odsłon: 7519
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Do 3,5 litra wody dodajemy liść laurowy, angielskie ziele, kminek, zagotować i dodać krostę bulionu grzybowego, oraz pokrojone warzywa, czyli fasolkę szparagową, brukselkę, ziemniaki, marchew, por, pokrojoną pekinkę, korzeń selera, oraz pietruszki. Wszystko chwilę gotować ok. 5 minut i dodać pokrojone buraczki wraz z zalewą, pokrojoną cebulę, oraz tortellini z mozzarellą
Gotujemy co chwilę mieszając, gdy warzywa są już miękkie zagęszczamy zupę mąką z śmietaną, oraz dodajemy drobno krojony czosnek, gdy zupa przegotuje się wlewamy koncentrat barszczu i natychmiast zdejmujemy z ognia (zupa z koncentratem nie powinna wrzeć, bo straci kolor), doprawiamy, sokiem z cytryny, cukrem, solą , oraz pieprzem.
Jako dodatek świetnie pasuje krokiet i mamy bardzo dobry i sycący posiłek.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

biurwa 28 marca 2012Zgłoś do usunięcia
oj tam.. oj tam... tortellini są malutkie, a poza tym, to ma być obiadek jednodaniowy, więc musi być bogaty i syty ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 28 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Bogato? Nawet przebogato,pierogi w barszczu i do tego jeszcze krokiet jako dodatek?!:)0 Kto głosował? | Odpowiedz