Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny, sycący i rozgrzewający barszcz. Ulubione danie w moim domu.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 790
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8145
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13018
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 365
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 126
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2226
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 790
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8145
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13018
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 365
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 126
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2226
Składniki
Do 3,5 litra wody dodajemy liść laurowy, angielskie ziele, kminek, zagotować i dodać krostę bulionu grzybowego, oraz pokrojone warzywa, czyli fasolkę szparagową, brukselkę, ziemniaki, marchew, por, pokrojoną pekinkę, korzeń selera, oraz pietruszki. Wszystko chwilę gotować ok. 5 minut i dodać pokrojone buraczki wraz z zalewą, pokrojoną cebulę, oraz tortellini z mozzarellą
Gotujemy co chwilę mieszając, gdy warzywa są już miękkie zagęszczamy zupę mąką z śmietaną, oraz dodajemy drobno krojony czosnek, gdy zupa przegotuje się wlewamy koncentrat barszczu i natychmiast zdejmujemy z ognia (zupa z koncentratem nie powinna wrzeć, bo straci kolor), doprawiamy, sokiem z cytryny, cukrem, solą , oraz pieprzem.
Jako dodatek świetnie pasuje krokiet i mamy bardzo dobry i sycący posiłek.