Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz ukraiński na bogato... z tortellini z mozzarellą

Barszcz ukraiński na bogato... z tortellini z mozzarellą

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3905

Dodano:

Odsłon: 7629

Aromatyczny, sycący i rozgrzewający barszcz. Ulubione danie w moim domu.

Składniki

  • młode buraczki w zalewie, 1 słoik
  • fasolka szpargowa, 1 garść
  • brukselka, 1 garść
  • ziemniaki DUŻE, 2 sztuki
  • kapusta pekińskka, 1 garść
  • marchew duża, 1 szt.
  • korzeń selera, 1/3 szt.
  • korzeń kietruszki, 1 szt.
  • cebula mała, 1 szt.
  • por, 1 garść
  • czosnek, 4 ząbki
  • liść laurowy, angielskie ziele, kminek, po kilka sztuk
  • tortellini z mozarellą, 2 garści
  • śmietana, 3 łyżki
  • mąka, 2 łyżka
  • sok z pół cytryny
  • koncentrat barszczu, 1/3 buteleczki
  • cukier, 1 łyżeczka
  • kostka bulionu grzybowego, 1 szt.
  • sól, pieprz, do smaku
  • woda
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Barszcz ukraiński na bogato... z tortellini z mozzarellą

Przygotowanie

  1. Do 3,5 litra wody dodajemy liść laurowy, angielskie ziele, kminek, zagotować i dodać krostę bulionu grzybowego, oraz pokrojone warzywa, czyli fasolkę szparagową, brukselkę, ziemniaki, marchew, por, pokrojoną pekinkę, korzeń selera, oraz pietruszki. Wszystko chwilę gotować ok. 5 minut i dodać pokrojone buraczki wraz z zalewą, pokrojoną cebulę, oraz tortellini z mozzarellą

  2. Gotujemy co chwilę mieszając, gdy warzywa są już miękkie zagęszczamy zupę mąką z śmietaną, oraz dodajemy drobno krojony czosnek, gdy zupa przegotuje się wlewamy koncentrat barszczu i natychmiast zdejmujemy z ognia (zupa z koncentratem nie powinna wrzeć, bo straci kolor), doprawiamy, sokiem z cytryny, cukrem, solą , oraz pieprzem.

  3. Jako dodatek świetnie pasuje krokiet i mamy bardzo dobry i sycący posiłek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biurwa 28 marca 2012 oj tam.. oj tam... tortellini są malutkie, a poza tym, to ma być obiadek jednodaniowy, więc musi być bogaty i syty ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 28 marca 2012 Bogato? Nawet przebogato,pierogi w barszczu i do tego jeszcze krokiet jako dodatek?!:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń