Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis na barszcz ukraiński zaplątany ale apetyczny.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 333
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 381
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 786
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 333
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 381
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 786
Składniki
1.Do garnka z wodą i z bulionem wkładam żeberka pokrojone w grube pasy, starte warzywa na tarce o dużych oczkach: pietruszkę, marchewkę ,selera i 2 buraki oraz poszatkowaną kapustę. Kolejne 2 buraki kroje w kostkę i oczywiście do garnka. Dorzucam liście laurowe. 2. Pokrojoną w kostkę cebulkę przesmażam na patelni i dodaję do garnka. 3. Dodaję do pozostałych składników z puszki : fasolę białą i pomidory.Przyprawiamy mieloną papryką , solą i pieprzem. Przykrywam pokrywką i gotuję. 4.Teraz zabieramy się za gałki z indyka. Mielone mięso przyprawiamy, dodajemy jedno jajko, bułkę tartą , blanszowaną cebulkę. dodajemy przyprawy.Lepimy gałeczki. Dodajemy do garnka z pozostałymi składnikami. 5.Na koniec gotowania zupy dodajemy śmietanę Danie bardzo smaczne i treściwe.