Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz Wigilijny last minut, bez potrzeby dodawania zakwasu, szybki w przygotowaniu, gotowy do spożycia od razu po ugotowaniu, lecz najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się przegryzą. Świetnie smakuje z pierogami, uszkami, kapuśniaczkami. Warzywa z barszczu można wykorzystać do sałatki buraczanej.
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6008
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9612
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6008
Chińskie pierożki to niezwykle popularne danie orientalne, których podawanie...
Odsłon: 9612
Składniki
Włoszczyznę obrać umyć pokroić w mniejsze kawałki, czosnek liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, zalać wodą i gotować około 40 minut. Po tym czasie do gotujących się warzywa dołożyć obrane umyte i pokrojone w plastry buraki, grzyby oraz obrane jabłka oaz skórki z nich, dla zatrzymania ładnego koloru dodaje również ocet. Całości gotować jeszcze około 25 minut na małym ogniu. Gotowy barszcz doprawiam do smaku i przecedzam przez sito.