Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barszcz Wigilijny last minut, bez potrzeby dodawania zakwasu, szybki w przygotowaniu, gotowy do spożycia od razu po ugotowaniu, lecz najlepiej smakuje na drugi dzień gdy smaki się przegryzą. Świetnie smakuje z pierogami, uszkami, kapuśniaczkami. Warzywa z barszczu można wykorzystać do sałatki buraczanej.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1332
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1792
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 249
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 575
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1332
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1792
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 249
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 575
Składniki
Włoszczyznę obrać umyć pokroić w mniejsze kawałki, czosnek liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, zalać wodą i gotować około 40 minut. Po tym czasie do gotujących się warzywa dołożyć obrane umyte i pokrojone w plastry buraki, grzyby oraz obrane jabłka oaz skórki z nich, dla zatrzymania ładnego koloru dodaje również ocet. Całości gotować jeszcze około 25 minut na małym ogniu. Gotowy barszcz doprawiam do smaku i przecedzam przez sito.