Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas świąt Bożego Narodzenia to dla wielu z nas czas magiczny, pełen rodzinnych spotkań, zapachu choinki i wigilijnych potraw. Jedną i może najważniejszą z nich jest barszcz czerwony z dodatkiem suszonych grzybów i śliwek, gorące, aromatyczne danie. Podany z uszkami lub krokietem doskonale sprawdzi się w wigilijny wieczór.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3162
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422243
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2289
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3162
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422243
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2289
Składniki
Pokrojoną w duże kawałki marchew, pietruszkę, kawałek pora, selera, cebulę oraz jabłka ze skórką wkładamy razem ze śliwkami, grzybami, czosnkiem, liśćmi laurowymi, zielem angielskim i pieprzem do garnka. Całość zalewamy dwoma litrami wody i gotujemy około 40 minut na małym ogniu.
Obrane buraki kroimy w plastry i dodajemy do gotującego się wywaru, wlewamy sok z cytryny i wszystko gotujemy jeszcze około 20- 30 minut, pod koniec gotowania barszcz doprawiamy solą i jeszcze chwilę gotujemy. Ugotowany barszcz przecedzamy.