Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, tania i mocno rozgrzewająca zupa, która dzięki licznym składnikom może z powodzeniem zastąpić dwudaniowy obiad. Barszcz wołyński przygotujecie na bazie czerwonych buraków i kapusty z dodatkiem białej fasoli i ziemniaków. Doskonały przepis na jesienno-zimowe chłody.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19191
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19191
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13008
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1642
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232068
Składniki
Do garnka wlej bulion i gotuj na małym ogniu.
Cebulę obierz z łupin, pokrój w kostkę i podsmaż na klarownym maśle. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i dorzuć do cebuli. Zarumienione składniki dodaj do wywaru.
Marchewki, buraki, pietruszkę i selera obierz. Warzywa zetrzyj na tarce. Dodaj do garnka.
Kapustę drobno poszatkuj i dodaj do zupy.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i również dodaj do gotującego się barszczu.
Pod koniec gotowania, kiedy warzywa w zupie już zmiękną dodaj fasolkę odsączoną z zalewy. Barszcz wołyński dopraw do smaku cukrem, solą, pieprzem i octem.
Gotowy barszcz wołyński nakładaj na talerze. Podawaj z kleksem kwaśniej śmietany i posiekanym szczypiorkiem.