Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z serii- odświeżam przepisy z dawnych lat.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1237
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1082
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2142
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1237
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1082
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2142
Składniki
Kości wędzone gotujemy razem z pokrojonymi w kostkę jarzynami ,burakami (kawałki) i grzybami ,dodajemy kwas burakowy. Po zagotowaniu wyjmujemy buraki ,grzyby i kości z mięsem. Następnie dodajemy kaszę ,obrane mięso z kości i zagotowujemy. Cebulę smażymy na smalcu ,dodajemy mąkę ,zalewamy odrobiną zimnej wody ,wlewamy do barszczu razem z posiekanym koperkiem i czosnkiem ,oraz majerankiem. Grzyby kroimy w paski i dodajemy do całości. Do smaku doprawiamy octem ,solą i pieprzem. Ziemniaki obieramy ,kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Całość podajemy razem.