Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
barszcz na buraczkach to coś co lubię najbardziej
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2932
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2932
Składniki
Buraki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebule obrać, pokroić na małe kawałki, wrzucić do buraków, wsypać przyprawy. Wlać ok 3 litry wody i gotować ,aż buraki będą miękkie. Barszcz przyprawić wedle uznania. Mąkę wysypać na stolnicę, dolewać do niej gorącą wodę i zagniatać. Dodać żółtko, sól, olej i zagniatać. Ciasto przykryć i odstawić na chwile w ciepłe miejsce. Ciasto rozwałkować i wycinać kółka. Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać mięso mielone, chwilę podsmażyć, dodać przyprawy. Farsz kłaść na kółka i lepić uszka. Uszka gotować w osolonej wodzie, aż do wypłynięcia na wierzch.