Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
barszcz na buraczkach to coś co lubię najbardziej
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4881
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1013
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9460
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4881
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1013
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9460
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1408
Składniki
Buraki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebule obrać, pokroić na małe kawałki, wrzucić do buraków, wsypać przyprawy. Wlać ok 3 litry wody i gotować ,aż buraki będą miękkie. Barszcz przyprawić wedle uznania. Mąkę wysypać na stolnicę, dolewać do niej gorącą wodę i zagniatać. Dodać żółtko, sól, olej i zagniatać. Ciasto przykryć i odstawić na chwile w ciepłe miejsce. Ciasto rozwałkować i wycinać kółka. Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać mięso mielone, chwilę podsmażyć, dodać przyprawy. Farsz kłaść na kółka i lepić uszka. Uszka gotować w osolonej wodzie, aż do wypłynięcia na wierzch.