Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
barszcz na buraczkach to coś co lubię najbardziej
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 102
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 138
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 100
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 126
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 102
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 138
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 100
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 126
Składniki
Buraki obrać, umyć, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebule obrać, pokroić na małe kawałki, wrzucić do buraków, wsypać przyprawy. Wlać ok 3 litry wody i gotować ,aż buraki będą miękkie. Barszcz przyprawić wedle uznania. Mąkę wysypać na stolnicę, dolewać do niej gorącą wodę i zagniatać. Dodać żółtko, sól, olej i zagniatać. Ciasto przykryć i odstawić na chwile w ciepłe miejsce. Ciasto rozwałkować i wycinać kółka. Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać mięso mielone, chwilę podsmażyć, dodać przyprawy. Farsz kłaść na kółka i lepić uszka. Uszka gotować w osolonej wodzie, aż do wypłynięcia na wierzch.