Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i jajkiem. Jest pycha!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15054
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15054
Składniki
Buraki obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę oraz pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Warzywa zalać bulionem i zagotować. Dodać kilka liści laurowych, ziarenek pieprzu i ziela angielskiego. Gotować do czasu, aż warzywa będą miękkie. Śmietanę połączyć z mąką i zahartować ją gorącą zupą, wymieszać dokładnie. Tak przygotowaną śmietanę dodać do zupy, którą doprawić do smaku solą, pieprzem i octem. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Zabielony barszcz doskonale smakuje z ugotowanymi ziemniakami i jajkami na twardo.