Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w azjatyckim stylu z mackami ośmiornicy. Użyłam do niej pasty Tom Kha, więc ma bardzo mocny aromat galangalu i trawy cytrynowej. Ośmiornica nadaje lekko rybnego smaku. Takie pyszne i zaskakujące danie zrobicie w pół godziny!
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 134
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6257
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 185
My name is patrol. Słoneczny patrol
Odsłon: 134
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6257
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 185
Składniki
Wodę lub lekki bulion mieszamy z mlekiem kokosowym i pastą TomKha. Doprawiamy cukrem i sosem sojowym. Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień. Dodajemy pokrojonego pora, pędy bambusa i plasterki pieczarek. Gotujemy 10 minut. Rozmrożoną ośmiornicę płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 10 minut. Doprawiamy pieprzem do smaku. Makaron sojowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do miseczek nakładamy makaron i zalewamy gorącą zupą.