Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w azjatyckim stylu z mackami ośmiornicy. Użyłam do niej pasty Tom Kha, więc ma bardzo mocny aromat galangalu i trawy cytrynowej. Ośmiornica nadaje lekko rybnego smaku. Takie pyszne i zaskakujące danie zrobicie w pół godziny!
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 90
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 272
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1039
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1816
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25327
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 90
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 272
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1039
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1816
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25327
Składniki
Wodę lub lekki bulion mieszamy z mlekiem kokosowym i pastą TomKha. Doprawiamy cukrem i sosem sojowym. Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień. Dodajemy pokrojonego pora, pędy bambusa i plasterki pieczarek. Gotujemy 10 minut. Rozmrożoną ośmiornicę płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze 10 minut. Doprawiamy pieprzem do smaku. Makaron sojowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do miseczek nakładamy makaron i zalewamy gorącą zupą.