Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z łopatki wieprzowej, też smakuje wyśmienicie
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414493
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2319
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414493
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2319
Składniki
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na gorącej patelni. Przełożyć do garnka.
Cebulę, paprykę i pieczarki umyć i pokroić. Podsmażyć na patelni. Podsmażone warzywa lekko oprószyć mąką i dobrze wymieszać. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Przełożyć do garnka z mięsem.
Całość zalać wywarem z rosołu i doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotować na małym ogniu około 1 godziny. SMACZNEGO!