Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z łopatki wieprzowej, też smakuje wyśmienicie
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 148
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 214
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 321
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 148
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 214
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 321
Składniki
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na gorącej patelni. Przełożyć do garnka.
Cebulę, paprykę i pieczarki umyć i pokroić. Podsmażyć na patelni. Podsmażone warzywa lekko oprószyć mąką i dobrze wymieszać. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Przełożyć do garnka z mięsem.
Całość zalać wywarem z rosołu i doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotować na małym ogniu około 1 godziny. SMACZNEGO!