Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
z łopatki wieprzowej, też smakuje wyśmienicie
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2868
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 378
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 2868
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 42
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 378
Składniki
Mięso umyć i pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć na gorącej patelni. Przełożyć do garnka.
Cebulę, paprykę i pieczarki umyć i pokroić. Podsmażyć na patelni. Podsmażone warzywa lekko oprószyć mąką i dobrze wymieszać. Dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Przełożyć do garnka z mięsem.
Całość zalać wywarem z rosołu i doprowadzić do wrzenia. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Gotować na małym ogniu około 1 godziny. SMACZNEGO!