Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka z ostatnich w tym roku buraczków... Za małe na słoiki, ale doskonałe na zupę. Wybierałem tylko ładne liście, mniej zielonego więcej czerwonego. Inaczej zupa może być zielona.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
Wkładkę (u mnie kadłub z kurczaka) ugotować z włoszczyzną, listkiem laurowym i zielem angielskim do miękkości warzyw.
Następnie dorzucić posiekaną botwinkę i ponownie gotować tym razem do miękkości botwiny. Na koniec dodać ocet, cukier, sól i pieprz. Zaprawić mąką ze śmietaną, można ewentualnie dodać majeranek.
Polecam podanie z połówką jajka na twardo.