Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka z ostatnich w tym roku buraczków... Za małe na słoiki, ale doskonałe na zupę. Wybierałem tylko ładne liście, mniej zielonego więcej czerwonego. Inaczej zupa może być zielona.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5339
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5068
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Wkładkę (u mnie kadłub z kurczaka) ugotować z włoszczyzną, listkiem laurowym i zielem angielskim do miękkości warzyw.
Następnie dorzucić posiekaną botwinkę i ponownie gotować tym razem do miękkości botwiny. Na koniec dodać ocet, cukier, sól i pieprz. Zaprawić mąką ze śmietaną, można ewentualnie dodać majeranek.
Polecam podanie z połówką jajka na twardo.