Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka z ostatnich w tym roku buraczków... Za małe na słoiki, ale doskonałe na zupę. Wybierałem tylko ładne liście, mniej zielonego więcej czerwonego. Inaczej zupa może być zielona.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 82
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5549
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2606
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 82
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5549
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2606
Składniki
Wkładkę (u mnie kadłub z kurczaka) ugotować z włoszczyzną, listkiem laurowym i zielem angielskim do miękkości warzyw.
Następnie dorzucić posiekaną botwinkę i ponownie gotować tym razem do miękkości botwiny. Na koniec dodać ocet, cukier, sól i pieprz. Zaprawić mąką ze śmietaną, można ewentualnie dodać majeranek.
Polecam podanie z połówką jajka na twardo.