Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka z ostatnich w tym roku buraczków... Za małe na słoiki, ale doskonałe na zupę. Wybierałem tylko ładne liście, mniej zielonego więcej czerwonego. Inaczej zupa może być zielona.
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 126
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 142
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 130
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 126
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 142
Niezwykle prosta, szybka sałatka , bo zrobisz ją w ciągu kilkanaście minut, a...
Odsłon: 130
Składniki
Wkładkę (u mnie kadłub z kurczaka) ugotować z włoszczyzną, listkiem laurowym i zielem angielskim do miękkości warzyw.
Następnie dorzucić posiekaną botwinkę i ponownie gotować tym razem do miękkości botwiny. Na koniec dodać ocet, cukier, sól i pieprz. Zaprawić mąką ze śmietaną, można ewentualnie dodać majeranek.
Polecam podanie z połówką jajka na twardo.