Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdybym musiała wybrać najlepszą zupę jaką robię i bardzo lubię … była by to zdecydowanie trudna decyzja. Ale botwinka na pewno znalazła by się wysoko w rankingu ulubionych.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 916
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 28
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 67
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 916
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 28
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 67
Składniki
Cebulę poszatkuj w drobną kostkę. Marchewki, ziemniaki, pietruszkę i odkrojone od botwiny buraczki, obierz, umyj i pokrój w kostkę.
W garnku rozgrzej oliwę wraz z łyżką masła. Wrzuć cebulę, przeciśnij przez praskę czosnek, zamieszaj i dodaj pokrojone w kostkę wszystkie warzywa, przesmaż około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
W między czasie umyj i przebierz botwinę. Pokrój drobno łodyżki i liście.
Do garnka z warzywami wlej bulion i zagotuj. Dodaj sos Teriyaki oraz ocet ryżowy, posól do smaku.
Pogotuj około 5 minut na wolnym ogniu i dołóż same łodyżki. Po kolejnych około 5 minutach, dodaj liście botwiny.
Wlej śmietanę, zamieszaj.
Koperek i dymkę posiekaj. Rzodkiewki poprzekrawaj wzdłuż a potem na plasterki.
Zupę serwuj z jajkiem na twardo i rzodkiewkami, posypaną dużą ilością świeżego koperku i młodą pokrojoną dymką.