Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z botwinki to jedna z ulubionych zup mojego męża. Jest jedną z najlepszych wiosennych zup która często gości na moim stole. Botwinkę serwuje jako zupę lub jako chłodnik na upalne dni. Polecam
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 606
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 318
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 571
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3481
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 606
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3757
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 318
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 571
Składniki
Botwinkę dokładnie umyć pod bieżąca wodą. Marchewkę, pietruszkę, seler oraz ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło klarowne , włożyć pokrojone warzywa , smażyć około 10 minut po czym wlać bulion mięsny. Gotować na średnim ogniu palnika. Liście i łodyżki botwinki posiekać, a buraczki pokroić w kostkę lub w półplasterki , następnie dołożyć do zupy. Dodać liście laurowe i ziele angielskie , zmniejszyć ogień palnika i gotować jeszcze około 20 minut. Po tym czasie wlać sok z cytryny, doprawić do smaku przyprawami i na koniec wlać śmietankę wymieszaną z mąką. Doprowadzić do zagotowania i wyłączyć. Opcjonalnie posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ugotowanymi na twardo połówkami jajek. Smacznego
Zupka z botwinki gotowa do podania.