Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z botwinki to jedna z ulubionych zup mojego męża. Jest jedną z najlepszych wiosennych zup która często gości na moim stole. Botwinkę serwuje jako zupę lub jako chłodnik na upalne dni. Polecam
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4957
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 111
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1056
Zdrowe i przepyszne połączenie delikatnego mięsa z piersi kurczaka, warzyw or...
Odsłon: 4957
Propozycja na klasyczny obiad. Zapraszam.
Odsłon: 111
libańska odmiana sałatki warzywnej z z naszą ulubioną kaszą kuskus, idealna p...
Odsłon: 1056
Składniki
Botwinkę dokładnie umyć pod bieżąca wodą. Marchewkę, pietruszkę, seler oraz ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać masło klarowne , włożyć pokrojone warzywa , smażyć około 10 minut po czym wlać bulion mięsny. Gotować na średnim ogniu palnika. Liście i łodyżki botwinki posiekać, a buraczki pokroić w kostkę lub w półplasterki , następnie dołożyć do zupy. Dodać liście laurowe i ziele angielskie , zmniejszyć ogień palnika i gotować jeszcze około 20 minut. Po tym czasie wlać sok z cytryny, doprawić do smaku przyprawami i na koniec wlać śmietankę wymieszaną z mąką. Doprowadzić do zagotowania i wyłączyć. Opcjonalnie posypać posiekanym koperkiem. Podawać z ugotowanymi na twardo połówkami jajek. Smacznego
Zupka z botwinki gotowa do podania.