Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiecie jak przemycić szpinak który nie wszyscy lubią. Ja znalazłam na to sposób bo powiem tak u nas w domu tylko ja bardzo lubię szpinak reszta domowników go nie cierpi, dlatego do dzisiejszej zupy dodałam właśnie szpinak a rodzinka chętnie zjadła zupkę. Chociaż mąż wyczuł że jest szpinak ale stwierdził że zupka ma mega smak, hmm zdziwiłam się bo mąż nie należy do takich co lubią nowości on woli dania takie z przed lat co gotowali nasi dziadkowie.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7287
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327973
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8688
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7287
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4989
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327973
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso według uznania czyli kto jakie lubi oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa a w międzyczasie zebrać powstałą w czasie gotowania pianę - szumowiny oraz nadmiar tłuszczu jeśli jest. Gdy mięso jest już miękkie doprawić do smaku ulubioną przyprawą z dodatkiem soli oraz ziemniaki pokrojone w kostkę oraz pokrojony por i gotować do miękkości ziemniaków.
W czasie gdy zupa z ziemniakami się gotuje przygotować brokuł. Jak już ziemniaki są dość miękkie dodać przygotowany wcześniej brokuł oraz liście natki pietruszki i kopru pokrojone drobno. Gotować na wolnym ogniu do miękkości brokuła. Jak już brokuł jest miękki dodać mrożony szpinak, ziela angielskie oraz liść laurowy i chwilę pogotować.
Gdy zupa jest już ugotowana śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy oraz cukrem ( wtedy śmietana nie skwaśnieje w zupie ). Można wyjąć mięso przed zalaniem zupy śmietaną. Zupę zagotować ze śmietaną i gotowa.
Zupa wyszła bardzo smaczna nie spodziewałam się takiego efektu, połączenie brokuła ze szpinakiem to strzał w dziesiątkę. Gorąco polecam.