Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiecie jak przemycić szpinak który nie wszyscy lubią. Ja znalazłam na to sposób bo powiem tak u nas w domu tylko ja bardzo lubię szpinak reszta domowników go nie cierpi, dlatego do dzisiejszej zupy dodałam właśnie szpinak a rodzinka chętnie zjadła zupkę. Chociaż mąż wyczuł że jest szpinak ale stwierdził że zupka ma mega smak, hmm zdziwiłam się bo mąż nie należy do takich co lubią nowości on woli dania takie z przed lat co gotowali nasi dziadkowie.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93455
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2619
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3474
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1574
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93455
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2619
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3474
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1574
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać mięso według uznania czyli kto jakie lubi oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa a w międzyczasie zebrać powstałą w czasie gotowania pianę - szumowiny oraz nadmiar tłuszczu jeśli jest. Gdy mięso jest już miękkie doprawić do smaku ulubioną przyprawą z dodatkiem soli oraz ziemniaki pokrojone w kostkę oraz pokrojony por i gotować do miękkości ziemniaków.
W czasie gdy zupa z ziemniakami się gotuje przygotować brokuł. Jak już ziemniaki są dość miękkie dodać przygotowany wcześniej brokuł oraz liście natki pietruszki i kopru pokrojone drobno. Gotować na wolnym ogniu do miękkości brokuła. Jak już brokuł jest miękki dodać mrożony szpinak, ziela angielskie oraz liść laurowy i chwilę pogotować.
Gdy zupa jest już ugotowana śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy oraz cukrem ( wtedy śmietana nie skwaśnieje w zupie ). Można wyjąć mięso przed zalaniem zupy śmietaną. Zupę zagotować ze śmietaną i gotowa.
Zupa wyszła bardzo smaczna nie spodziewałam się takiego efektu, połączenie brokuła ze szpinakiem to strzał w dziesiątkę. Gorąco polecam.