Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół ze świeżymi warzywami to nietypowy sposób podania, ale jest bardzo ciekawy. Warto spróbować go teraz, gdy bez problemu kupimy chrupiące warzywa - groszek cukrowy, kalarepkę, jarmuż.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17303
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 476
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 175
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17303
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 476
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 76
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 175
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 180
Składniki
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 10 minut, potem kroimy w paski. Mięso z kurczaka też kroimy w paski. Do gotującego się bulionu (może być z poprzedniego dnia) dodajemy przyprawy, grzyby mun i kurczaka. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, W tym czasie przygotowujemy warzywa - marchewkę i kalarepkę obieramy i kroimy na kawałki. Liście jarmużu kroimy w paski. Z groszku obcinamy końcówki. Makaron sojowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją. Na talerzu układamy makaron i warzywa. Zalewamy gorącym bulionem i od razu podajemy.