Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół ze świeżymi warzywami to nietypowy sposób podania, ale jest bardzo ciekawy. Warto spróbować go teraz, gdy bez problemu kupimy chrupiące warzywa - groszek cukrowy, kalarepkę, jarmuż.
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30482
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2522
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30482
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2522
Składniki
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 10 minut, potem kroimy w paski. Mięso z kurczaka też kroimy w paski. Do gotującego się bulionu (może być z poprzedniego dnia) dodajemy przyprawy, grzyby mun i kurczaka. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, W tym czasie przygotowujemy warzywa - marchewkę i kalarepkę obieramy i kroimy na kawałki. Liście jarmużu kroimy w paski. Z groszku obcinamy końcówki. Makaron sojowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją. Na talerzu układamy makaron i warzywa. Zalewamy gorącym bulionem i od razu podajemy.