Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół ze świeżymi warzywami to nietypowy sposób podania, ale jest bardzo ciekawy. Warto spróbować go teraz, gdy bez problemu kupimy chrupiące warzywa - groszek cukrowy, kalarepkę, jarmuż.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1082
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 377
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3252
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 716
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1082
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 377
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3252
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 716
Składniki
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 10 minut, potem kroimy w paski. Mięso z kurczaka też kroimy w paski. Do gotującego się bulionu (może być z poprzedniego dnia) dodajemy przyprawy, grzyby mun i kurczaka. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, W tym czasie przygotowujemy warzywa - marchewkę i kalarepkę obieramy i kroimy na kawałki. Liście jarmużu kroimy w paski. Z groszku obcinamy końcówki. Makaron sojowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją. Na talerzu układamy makaron i warzywa. Zalewamy gorącym bulionem i od razu podajemy.