Do góry

Zupy Przepis na:

Bulion z chrupiącymi warzywami

Bulion z chrupiącymi warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 276 Ocena: 2381

Dodano:

Odsłon: 81

Rosół ze świeżymi warzywami to nietypowy sposób podania, ale jest bardzo ciekawy. Warto spróbować go teraz, gdy bez problemu kupimy chrupiące warzywa - groszek cukrowy, kalarepkę, jarmuż.

Składniki

  • Bulion - 1l (wołowy lub drobiowy - jaki wolicie)
  • Grzyby mun - 2 szt duże
  • Mięso z udka kurczaka (bez kości) - 4szt
  • Marchew - 1szt
  • Kalarepka - 1szt
  • Jarmuż - 1 duża garść
  • Groszek cukrowy - szklanka
  • Przyprawy:
  • liść limonki kafir - 3szt
  • kolendra w proszku, kumin w proszku,
  • pieprz, sos sojowy
  • Makaron sojowy - 200g
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bulion z chrupiącymi warzywami

Przygotowanie

  1. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem na 10 minut, potem kroimy w paski.
    Mięso z kurczaka też kroimy w paski.

    Do gotującego się bulionu (może być z poprzedniego dnia) dodajemy przyprawy, grzyby mun i kurczaka. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut,

    W tym czasie przygotowujemy warzywa - marchewkę i kalarepkę obieramy i kroimy na kawałki. Liście jarmużu kroimy w paski. Z groszku obcinamy końcówki.
    Makaron sojowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją.

    Na talerzu układamy makaron i warzywa. Zalewamy gorącym bulionem i od razu podajemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń