Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad buraczkowa smaczna i zdrowa bo ze swoich buraków, szkoda że zdjęcia nie oddają smaku i zapachu zup oraz koloru faktycznego chociaż u mnie jest zbliżony do prawdziwego. Tak jak pisałam my uwielbiamy zupy każdego rodzaju ale zje się również drugie danie.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5269
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29588
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19185
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 915
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5269
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29588
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19185
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 915
Składniki
Do garnka wlać 2 - 2,5 litra wody, dodać dowolne mięso z kością, marchew pokrojoną dowolnie oraz obrane i umyte buraki przekrojone na pół lub na cztery części, gotować do miękkości mięsa na kościach oraz do miękkości buraczków.
Gdy buraczki są już miękkie wyjąć je z wywaru i ostudzić, zaś do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe, natkę pietruszki oraz por i gotować do miękkości ziemniaków.
Buraczki zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać cukier oraz ocet (jeśli dacie mnie buraczków to trzeba również dodać mniej cukru i octu ).
Dokładnie wymieszane z cukrem i octem buraczki dodać do zupy gdy są już miękkie ziemniaki i lekko zagotować. W międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy aby nie było grudek.
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy dodać koper następnie rozrobioną śmietanę i zagotować zupę.
Zupa wyszła bardzo smaczna taka jaką lubię, można ją jeść z chlebem jeśli ktoś lubi u mnie dzieci tak uwielbiają.