Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad buraczkowa smaczna i zdrowa bo ze swoich buraków, szkoda że zdjęcia nie oddają smaku i zapachu zup oraz koloru faktycznego chociaż u mnie jest zbliżony do prawdziwego. Tak jak pisałam my uwielbiamy zupy każdego rodzaju ale zje się również drugie danie.
Smaczne danie :)
Odsłon: 80
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 40
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 61
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1613
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 627
Potrawka bolońska zapiekana z warzywami, mięsem i ciągnącym się serem to pomy...
Odsłon: 23889
Smaczne danie :)
Odsłon: 80
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 40
Pyszne, chrupiące ciasteczka bez dodatku mąki. Są bardzo sycące dzięki dodatk...
Odsłon: 61
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1613
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 627
Potrawka bolońska zapiekana z warzywami, mięsem i ciągnącym się serem to pomy...
Odsłon: 23889
Składniki
Do garnka wlać 2 - 2,5 litra wody, dodać dowolne mięso z kością, marchew pokrojoną dowolnie oraz obrane i umyte buraki przekrojone na pół lub na cztery części, gotować do miękkości mięsa na kościach oraz do miękkości buraczków.
Gdy buraczki są już miękkie wyjąć je z wywaru i ostudzić, zaś do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe, natkę pietruszki oraz por i gotować do miękkości ziemniaków.
Buraczki zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać cukier oraz ocet (jeśli dacie mnie buraczków to trzeba również dodać mniej cukru i octu ).
Dokładnie wymieszane z cukrem i octem buraczki dodać do zupy gdy są już miękkie ziemniaki i lekko zagotować. W międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy aby nie było grudek.
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy dodać koper następnie rozrobioną śmietanę i zagotować zupę.
Zupa wyszła bardzo smaczna taka jaką lubię, można ją jeść z chlebem jeśli ktoś lubi u mnie dzieci tak uwielbiają.