Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad buraczkowa smaczna i zdrowa bo ze swoich buraków, szkoda że zdjęcia nie oddają smaku i zapachu zup oraz koloru faktycznego chociaż u mnie jest zbliżony do prawdziwego. Tak jak pisałam my uwielbiamy zupy każdego rodzaju ale zje się również drugie danie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3768
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2135
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5586
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5595
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3768
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2135
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5586
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5595
Składniki
Do garnka wlać 2 - 2,5 litra wody, dodać dowolne mięso z kością, marchew pokrojoną dowolnie oraz obrane i umyte buraki przekrojone na pół lub na cztery części, gotować do miękkości mięsa na kościach oraz do miękkości buraczków.
Gdy buraczki są już miękkie wyjąć je z wywaru i ostudzić, zaś do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe, natkę pietruszki oraz por i gotować do miękkości ziemniaków.
Buraczki zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać cukier oraz ocet (jeśli dacie mnie buraczków to trzeba również dodać mniej cukru i octu ).
Dokładnie wymieszane z cukrem i octem buraczki dodać do zupy gdy są już miękkie ziemniaki i lekko zagotować. W międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy aby nie było grudek.
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy dodać koper następnie rozrobioną śmietanę i zagotować zupę.
Zupa wyszła bardzo smaczna taka jaką lubię, można ją jeść z chlebem jeśli ktoś lubi u mnie dzieci tak uwielbiają.