Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad buraczkowa smaczna i zdrowa bo ze swoich buraków, szkoda że zdjęcia nie oddają smaku i zapachu zup oraz koloru faktycznego chociaż u mnie jest zbliżony do prawdziwego. Tak jak pisałam my uwielbiamy zupy każdego rodzaju ale zje się również drugie danie.
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 65
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 134
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 155
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 65
Smaczne danie gotowe w piętnaście minut.
Odsłon: 134
Przepyszna surówka do wielu dań
Odsłon: 155
Składniki
Do garnka wlać 2 - 2,5 litra wody, dodać dowolne mięso z kością, marchew pokrojoną dowolnie oraz obrane i umyte buraki przekrojone na pół lub na cztery części, gotować do miękkości mięsa na kościach oraz do miękkości buraczków.
Gdy buraczki są już miękkie wyjąć je z wywaru i ostudzić, zaś do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe, natkę pietruszki oraz por i gotować do miękkości ziemniaków.
Buraczki zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać cukier oraz ocet (jeśli dacie mnie buraczków to trzeba również dodać mniej cukru i octu ).
Dokładnie wymieszane z cukrem i octem buraczki dodać do zupy gdy są już miękkie ziemniaki i lekko zagotować. W międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy aby nie było grudek.
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy dodać koper następnie rozrobioną śmietanę i zagotować zupę.
Zupa wyszła bardzo smaczna taka jaką lubię, można ją jeść z chlebem jeśli ktoś lubi u mnie dzieci tak uwielbiają.