Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad buraczkowa smaczna i zdrowa bo ze swoich buraków, szkoda że zdjęcia nie oddają smaku i zapachu zup oraz koloru faktycznego chociaż u mnie jest zbliżony do prawdziwego. Tak jak pisałam my uwielbiamy zupy każdego rodzaju ale zje się również drugie danie.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11560
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4044
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42822
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 483
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 340
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 432
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11560
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4044
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42822
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 483
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 340
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 432
Składniki
Do garnka wlać 2 - 2,5 litra wody, dodać dowolne mięso z kością, marchew pokrojoną dowolnie oraz obrane i umyte buraki przekrojone na pół lub na cztery części, gotować do miękkości mięsa na kościach oraz do miękkości buraczków.
Gdy buraczki są już miękkie wyjąć je z wywaru i ostudzić, zaś do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie, liście laurowe, natkę pietruszki oraz por i gotować do miękkości ziemniaków.
Buraczki zetrzeć na tarce jarzynowej, dodać cukier oraz ocet (jeśli dacie mnie buraczków to trzeba również dodać mniej cukru i octu ).
Dokładnie wymieszane z cukrem i octem buraczki dodać do zupy gdy są już miękkie ziemniaki i lekko zagotować. W międzyczasie śmietanę rozrobić z wywarem od zupy aby nie było grudek.
Do gotującej się na wolnym ogniu zupy dodać koper następnie rozrobioną śmietanę i zagotować zupę.
Zupa wyszła bardzo smaczna taka jaką lubię, można ją jeść z chlebem jeśli ktoś lubi u mnie dzieci tak uwielbiają.