Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupka,kolor taki uzyskuję ponieważ buraczki daje pod koniec gotowania.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 735
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 735
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2047
Składniki
wykonanie :Do garnka wlać 2 litry wody, dodać kości wieprzowe, marchew, buraczki oraz liść pora i gałązka selera pokrojoną drobno, gotować do miękkości mięsa i buraków(buraczki miękkie wyjąć z wywaru i ostygnięte zetrzeć na tarce jarzynowej doprawić octem i cukrem z opisu). Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki doprawić do smaku przyprawą z dodatkiem soli , gotować do miękkości ziemniaków, jak już są miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę pekińską oraz fasolę, liść laurowy oraz ziele , gotować do miękkości kapusty. Gdy wszystko jest już miękkie dodać wcześniej przygotowane buraczki, zagotować, śmietanę rozprowadzić z wywarem z zupy, zagotować. Po wyłączeniu gazu pokroić drobno natkę pietruszki. Dodatkowo można dodać jajko ugotowane na twardo.