Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupka,kolor taki uzyskuję ponieważ buraczki daje pod koniec gotowania.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10781
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6198
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5373
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13118
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4854
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10781
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6198
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5373
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13118
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4854
Składniki
wykonanie :Do garnka wlać 2 litry wody, dodać kości wieprzowe, marchew, buraczki oraz liść pora i gałązka selera pokrojoną drobno, gotować do miękkości mięsa i buraków(buraczki miękkie wyjąć z wywaru i ostygnięte zetrzeć na tarce jarzynowej doprawić octem i cukrem z opisu). Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki doprawić do smaku przyprawą z dodatkiem soli , gotować do miękkości ziemniaków, jak już są miękkie dodać drobno pokrojoną kapustę pekińską oraz fasolę, liść laurowy oraz ziele , gotować do miękkości kapusty. Gdy wszystko jest już miękkie dodać wcześniej przygotowane buraczki, zagotować, śmietanę rozprowadzić z wywarem z zupy, zagotować. Po wyłączeniu gazu pokroić drobno natkę pietruszki. Dodatkowo można dodać jajko ugotowane na twardo.