Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim fanom leśnych grzybów, którzy dodatkowo lubią kulinarne eksperymenty. Delikatna zupa krem przygotowywana jest na maśle. Sekretem tego dania jest dodatek ziemniaków, cebuli, marchewki oraz odrobiny soku z cytryny. Aby miała odpowiednią konsystencję, należy dokładnie ja zmiksować. Ukoronowaniem potrawy będzie dodatek bitej śmietany oraz świeża, posiekana natka pietruszki. Przepis pochodzi z 465. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34152
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34152
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1353
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Grzyby oczyścić ze ściółki używając szczoteczki (nie myć!). Pokroić na mniejsze kawałki.
Masło roztopić w garnku. Wrzucić grzyby, posolić i podsmażyć. Odsunąć na bok i zeszklić cebulę. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Zalać rosołem, przykryć i gotować do miękkości.
Zupę zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz gałką muszkatołową. Zakwasić sokiem z cytryny. Krem nalać do szklanych miseczek. Nałożyć bitą śmietanę i posypać drobno posiekaną natką pietruszki.