Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Egipska, lekka zupa cebulowa
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7609
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2689
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7609
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2689
Składniki
W Egipcie makaron w kształcie ryżu nazywa się słowiczymi języczkami :) Polecam tą lekka wersje. Zupa jest aromatyczna i delikatna w smaku. W garnku, w którym będzie gotowana zupa, podsmażyłam na małym ogniu pokrojoną cebulę. Gdy zacznie się lekko rumienić dodałam czosnek, chili, kolendrę i kumin w proszku. Gdy czosnek zacznie pachnieć dolałam bulion- u mnie wołowy. Można zostawić garnek na ogniu przez godzinę. Po godzinie przetarłam zupę przez sitko- można też użyć malaksera. Do zupy dodałam sól i makaron. Gdy zmięknie, zupa jest gotowa, wystarczy ją doprawić solą i posypać nacią kolendry. Smacznego :)