Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Egipska, lekka zupa cebulowa
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 67
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 16
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 249
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4079
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 67
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 16
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 249
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 4079
Składniki
W Egipcie makaron w kształcie ryżu nazywa się słowiczymi języczkami :) Polecam tą lekka wersje. Zupa jest aromatyczna i delikatna w smaku. W garnku, w którym będzie gotowana zupa, podsmażyłam na małym ogniu pokrojoną cebulę. Gdy zacznie się lekko rumienić dodałam czosnek, chili, kolendrę i kumin w proszku. Gdy czosnek zacznie pachnieć dolałam bulion- u mnie wołowy. Można zostawić garnek na ogniu przez godzinę. Po godzinie przetarłam zupę przez sitko- można też użyć malaksera. Do zupy dodałam sól i makaron. Gdy zmięknie, zupa jest gotowa, wystarczy ją doprawić solą i posypać nacią kolendry. Smacznego :)