Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Egipska, lekka zupa cebulowa
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 62
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6136
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 62
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6136
Składniki
W Egipcie makaron w kształcie ryżu nazywa się słowiczymi języczkami :) Polecam tą lekka wersje. Zupa jest aromatyczna i delikatna w smaku. W garnku, w którym będzie gotowana zupa, podsmażyłam na małym ogniu pokrojoną cebulę. Gdy zacznie się lekko rumienić dodałam czosnek, chili, kolendrę i kumin w proszku. Gdy czosnek zacznie pachnieć dolałam bulion- u mnie wołowy. Można zostawić garnek na ogniu przez godzinę. Po godzinie przetarłam zupę przez sitko- można też użyć malaksera. Do zupy dodałam sól i makaron. Gdy zmięknie, zupa jest gotowa, wystarczy ją doprawić solą i posypać nacią kolendry. Smacznego :)