Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Egipska, lekka zupa cebulowa
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415507
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2593
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415507
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2593
Składniki
W Egipcie makaron w kształcie ryżu nazywa się słowiczymi języczkami :) Polecam tą lekka wersje. Zupa jest aromatyczna i delikatna w smaku. W garnku, w którym będzie gotowana zupa, podsmażyłam na małym ogniu pokrojoną cebulę. Gdy zacznie się lekko rumienić dodałam czosnek, chili, kolendrę i kumin w proszku. Gdy czosnek zacznie pachnieć dolałam bulion- u mnie wołowy. Można zostawić garnek na ogniu przez godzinę. Po godzinie przetarłam zupę przez sitko- można też użyć malaksera. Do zupy dodałam sól i makaron. Gdy zmięknie, zupa jest gotowa, wystarczy ją doprawić solą i posypać nacią kolendry. Smacznego :)