Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15850
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 69
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 229
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 69
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 201
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15850
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 69
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 229
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 69
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 201
Składniki
Zupę najłatwiej jest przygotować wykorzystując niedzielny rosół. Można też ugotować go od podstaw jak zwykły rosół. Wystarczy lekko podsmażyć posiekaną cebulę i paprykę. Gdy prawie będą gotowe można dodać przyprawę curry i mąkę i lekko przesmażyć. Zasmażkę z warzywami dodaje się do rosołu z obranym mięsem. Od razu można dodać makaron i gotować do miękkości. Pod sam koniec dodaje się groszek, wodę z groszku, mleko kokosowe. Całość doprawia się jeszcze do smaku. Po wyłączeniu ognia zupę posypuje się natką.
Smacznego :)