Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44699
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182176
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 299
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44699
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182176
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 299
Składniki
Zupę najłatwiej jest przygotować wykorzystując niedzielny rosół. Można też ugotować go od podstaw jak zwykły rosół. Wystarczy lekko podsmażyć posiekaną cebulę i paprykę. Gdy prawie będą gotowe można dodać przyprawę curry i mąkę i lekko przesmażyć. Zasmażkę z warzywami dodaje się do rosołu z obranym mięsem. Od razu można dodać makaron i gotować do miękkości. Pod sam koniec dodaje się groszek, wodę z groszku, mleko kokosowe. Całość doprawia się jeszcze do smaku. Po wyłączeniu ognia zupę posypuje się natką.
Smacznego :)