Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Zupę najłatwiej jest przygotować wykorzystując niedzielny rosół. Można też ugotować go od podstaw jak zwykły rosół. Wystarczy lekko podsmażyć posiekaną cebulę i paprykę. Gdy prawie będą gotowe można dodać przyprawę curry i mąkę i lekko przesmażyć. Zasmażkę z warzywami dodaje się do rosołu z obranym mięsem. Od razu można dodać makaron i gotować do miękkości. Pod sam koniec dodaje się groszek, wodę z groszku, mleko kokosowe. Całość doprawia się jeszcze do smaku. Po wyłączeniu ognia zupę posypuje się natką.
Smacznego :)