Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 156
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 54
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 156
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4199
Składniki
Zupę najłatwiej jest przygotować wykorzystując niedzielny rosół. Można też ugotować go od podstaw jak zwykły rosół. Wystarczy lekko podsmażyć posiekaną cebulę i paprykę. Gdy prawie będą gotowe można dodać przyprawę curry i mąkę i lekko przesmażyć. Zasmażkę z warzywami dodaje się do rosołu z obranym mięsem. Od razu można dodać makaron i gotować do miękkości. Pod sam koniec dodaje się groszek, wodę z groszku, mleko kokosowe. Całość doprawia się jeszcze do smaku. Po wyłączeniu ognia zupę posypuje się natką.
Smacznego :)