Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jedno z błyskawicznych domowych dań, jednogarnkowych, do syta :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5399
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 912
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11853
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1358
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5399
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 912
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11853
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1358
Składniki
Primo po pierwsze - skąd wziąć taką mrożonkę? 1. przy każdej okazji używania warzyw w kuchni, wrzucić garstkę do pojemnika w domowej zamrażarce :) - w międzyczasie, przy okazji, mimochodem :) 2. kupić gotową mieszankę warzywa na patelnię Wrzucam do garnka warzywa, zalewam woda tak, żeby zupa była bardzo gęsta i zagotowuję.
Po 10 minutach zupa bulgocze porządnie i warzywa są miękkie albo co najmniej aldente. Dodaję przyprawę (podlaska przyprawa orientalna) i przecier pomidorowy. Przecieru tyle, żeby zupa utrzymała swoją gęstość, zwykle na 2 szklanki pokrojonych warzyw 1 szklankę przecieru. Gotowa passata pewnie da radę, ale polecam zrobić kilka butelek w sezonie. Przepis na przecier jest w linku do skopiowania i wklejenia do przeglądarki (naprawdę często się przydaje w kuchni): https://smaker.pl/przepis-przecier-pomidorowy-w-godzine,125921,domowapiwniczka.html