Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samo zdrowie! Przepis pochodzi z 424. odcinka programu "Ewa gotuje".
 
         
         
        To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 822
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1689
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6216
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8981
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 822
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1689
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6216
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8981
 
         
         
                Składniki
Bazylię przepłukać pod bieżącą wodą. Liście oderwać i wrzucić do miksera. Ogórki obrać, z awokado wydrążyć miąższ. Pokroić na mniejsze kawałki i dorzucić do robota. Dodać czosnek. Skropić sokiem z cytryny i zmiksować. Wlać mleko – do uzyskania ulubionej konsystencji. Doprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę. Wrzucić kilka kostek lodu i jeszcze raz zmiksować.
Podawać z plastrami rzodkiewki. Udekorować bazylią, skropić oliwą.