Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowe danie na obiad.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17605
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6691
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17605
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6691
 
         
         
                Składniki
Sposób przygotowania Wykonanie: Botwinkę dokładnie opłukać, pokroić i ugotować w lekko zakwaszonej kwaskiem wodzie. Maślankę połączyć ze śmietaną, wlać do botwinki lekko przestudzonej, dodać pokrojoną rzodkiewkę i ogórki , zieleninę i mięso. Całość zamieszać przyprawić solą i cukrem, w razie potrzeby również kwaskiem. Na koniec wrzucić cząstki jajek i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.