Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3761
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3761
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 384
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 704
Składniki
Botwinkę oczyścić, liście posiekać a korzenie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zagotować bulion, dodać botwinkę, sok z cytryny i cukier. Gotować 10-15 minut do miękkości. Wystudzić.
Ogórki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce, posolić, odstawić na kilka minut. Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Ogórki odcisnąć z soku.
Do ugotowanej i wystudzonej botwinki wlać kefir, dodać ogórki, koperek i połowę szczypiorku. Doprawić do smaku czosnkiem, solą i pieprzem. Schłodzić dobrze w lodówce.
Podawać z jajkiem na twardo, posypany pozostałym szczypiorkiem.