Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3661
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 148
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 870
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 79
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3661
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 148
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 870
Składniki
Botwinkę oczyścić, liście posiekać a korzenie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zagotować bulion, dodać botwinkę, sok z cytryny i cukier. Gotować 10-15 minut do miękkości. Wystudzić.
Ogórki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce, posolić, odstawić na kilka minut. Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Ogórki odcisnąć z soku.
Do ugotowanej i wystudzonej botwinki wlać kefir, dodać ogórki, koperek i połowę szczypiorku. Doprawić do smaku czosnkiem, solą i pieprzem. Schłodzić dobrze w lodówce.
Podawać z jajkiem na twardo, posypany pozostałym szczypiorkiem.