Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 32
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3378
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 91
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 32
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3378
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 91
Składniki
Botwinkę oczyścić, liście posiekać a korzenie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zagotować bulion, dodać botwinkę, sok z cytryny i cukier. Gotować 10-15 minut do miękkości. Wystudzić.
Ogórki obrać ze skórki, zetrzeć na tarce, posolić, odstawić na kilka minut. Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Ogórki odcisnąć z soku.
Do ugotowanej i wystudzonej botwinki wlać kefir, dodać ogórki, koperek i połowę szczypiorku. Doprawić do smaku czosnkiem, solą i pieprzem. Schłodzić dobrze w lodówce.
Podawać z jajkiem na twardo, posypany pozostałym szczypiorkiem.