Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zimny, smaczny i super orzeźwiający. Nie wymaga dużo pracy a świetnie sprawdzi się w tych trudnych dniach. Bo nie każdy lubi jak jest tak gorąco. Ja osobiście nie przepadam za upałem. Tak więc do dzieła i robimy dziś chłodnik.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24556
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 504
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 442
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24556
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 504
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 442
Składniki
Ogórka i rzodkiewki umyć. Koperek umyć i osuszyć. Ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem ze skórą i odcisnąć sok a potem go odlać. Do miski z ogórkiem zetrzeć duży ząbek czosnku na najmniejszych oczkach lub przecisnąć przez praskę, rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posiekać koperek i dodać do miski z resztą składników. Dodać jogurt oraz mleko i jogurt śródziemnomorski oraz przyprawy do smaku czyli sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszać ( można jeszcze schłodzić ), rozlać do miseczek i udekorować połówką jajka oraz plasterkami rzodkiewki i gałązkami koperku. ( Przed podaniem można dodatkowo posypać czosnkowymi grzankami )