Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Orzeźwiająca zupa z zielonych ogórków z selerem naciowym. Dobrze schłodzona. Z szynką i jajem, pachnąca koperkiem. Polecam.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7818
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3006
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7818
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3006
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
Zielone ogórki dobrze schłodzić w lodówce. Obrać ze skórki i pokroić w bardzo cienkie półplasterki. Można użyć szatkownicy. Ogórki posolić ( płaska łyżeczka soli ), pomieszać i pozostawić w lodówce na kilkanaście minut, żeby puściły sok. Dodać dwie łyżki cukru, śmietanę, jogurt i pokrojone w drobną kostkę łodygi selera naciowego. Wszystko pomieszać. Dodać jeszcze szynkę pokrojoną w bardzo cienkie paseczki. Szynka ma wyglądać jak makron nitki. Dodać posiekany koperek i pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Pomieszać. Chłodnik podać z jajkiem ugotowanym na twardo. Smacznego.