Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Orzeźwiająca zupa z zielonych ogórków z selerem naciowym. Dobrze schłodzona. Z szynką i jajem, pachnąca koperkiem. Polecam.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Zielone ogórki dobrze schłodzić w lodówce. Obrać ze skórki i pokroić w bardzo cienkie półplasterki. Można użyć szatkownicy. Ogórki posolić ( płaska łyżeczka soli ), pomieszać i pozostawić w lodówce na kilkanaście minut, żeby puściły sok. Dodać dwie łyżki cukru, śmietanę, jogurt i pokrojone w drobną kostkę łodygi selera naciowego. Wszystko pomieszać. Dodać jeszcze szynkę pokrojoną w bardzo cienkie paseczki. Szynka ma wyglądać jak makron nitki. Dodać posiekany koperek i pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku. Pomieszać. Chłodnik podać z jajkiem ugotowanym na twardo. Smacznego.