Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koszt jednej porcji to tylko 1 zł.!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4112
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423248
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2639
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4112
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423248
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2639
Składniki
Szczaw oczyścić, umyć, pokroić, zalać wrzącym wywarem i odstawić do całkowitego schłodzenia. Jajka ugotować, schłodzić. Jednego ogórka pokroić w długie plastry, drugiego w kostkę, cebulę dymkę i szczypior drobno posiekać. Do zimnego bulionu ze szczawiem dodać cebulę, szczypior i ogórki , doprawić solą i pieprzem. Śmietanę ubić i połączyć z chłodnikiem. Zupę wstawić na minimum 1 h. do lodówki. Podawać z cząstkami jajka.