Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 03.02.2009
Odsłon: 1973
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Szczaw oczyścić, umyć, pokroić, zalać wrzącym wywarem i odstawić do całkowitego schłodzenia. Jajka ugotować, schłodzić. Jednego ogórka pokroić w długie plastry, drugiego w kostkę, cebulę dymkę i szczypior drobno posiekać. Do zimnego bulionu ze szczawiem dodać cebulę, szczypior i ogórki , doprawić solą i pieprzem. Śmietanę ubić i połączyć z chłodnikiem. Zupę wstawić na minimum 1 h. do lodówki. Podawać z cząstkami jajka.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Tosca 12 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Dubel. Nawet zdjęcie jest to samo.0 Kto głosował? | Odpowiedz