Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny obiad na upalne dni. W dodatku bardzo zdrowy :)
Pęczek młodych buraczków posiekałam w malakserze. Łodyżki buraczków pokroiłam z małe kawałeczki. Buraczki i łodyżki włożyłam do garnka, zalałam wodą tak, aby tylko lekko przykrywała warzywa i dodałam kostkę rosołową. Wiem, wiem, kostka to grzech. Ale akurat nie miałam tak małej ilości bulionu, więc musiałam się nią wspomóc :) Gotowałam 20 minut. Po tym czasie odstawiłam do ostygnięcia.
Dużego ogórka pokroiłam w kosteczkę, 2 pęczki rzodkiewki rozdrobniłam w malakserze, posiekałam pęczek koperku i pęczek szczypiorku.
Kiedy buraczki i wywar były chłodne, dodałam posiekane warzywa i zioła, wcisnęłam ząbek czosnku, wlałam 800 ml maślanki, 400 ml kefiru, 200 ml śmietany 9% i zakwasiłam sokiem z połowy cytryny.
Podałam z młodymi ziemniakami i jajkiem.
Chłodnik smakuje zdecydowanie lepiej drugiego dnia, kiedy smaki się przejdą.
Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty obiad wegetariański, makaron z piec...
Odsłon: 3085
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 35
Domowy chlebek który zawsze wychodzi zapraszam jak robię
Odsłon: 96
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 98
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 136
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 806
Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty obiad wegetariański, makaron z piec...
Odsłon: 3085
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 35
Domowy chlebek który zawsze wychodzi zapraszam jak robię
Odsłon: 96
Pyszne, wyraziste i aromatyczne, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu d...
Odsłon: 98
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodk...
Odsłon: 136
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 806
Składniki
Pęczek młodych buraczków posiekałam w malakserze. Łodyżki buraczków pokroiłam z małe kawałeczki. Buraczki i łodyżki włożyłam do garnka, zalałam wodą tak, aby tylko lekko przykrywała warzywa i dodałam kostkę rosołową. Wiem, wiem, kostka to grzech. Ale akurat nie miałam tak małej ilości bulionu, więc musiałam się nią wspomóc :) Gotowałam 20 minut. Po tym czasie odstawiłam do ostygnięcia. Dużego ogórka pokroiłam w kosteczkę, 2 pęczki rzodkiewki rozdrobniłam w malakserze, posiekałam pęczek koperku i pęczek szczypiorku. Kiedy buraczki i wywar były chłodne, dodałam posiekane warzywa i zioła, wcisnęłam ząbek czosnku, wlałam 800 ml maślanki, 400 ml kefiru, 200 ml śmietany 9% i zakwasiłam sokiem z połowy cytryny. Podałam z młodymi ziemniakami i jajkiem. Chłodnik smakuje zdecydowanie lepiej drugiego dnia, kiedy smaki się przejdą.
Przepisy Zupy
Zupy
Warzywna zupa ze świeżymi pomidorami
Zupy
Antyrakowa zupa dr Fuhrmana
Zupy
Zupa z kalarepy
Zupy
Meksykańska zupa Albondigas, przygotowana w multicookerze instant pot.
Warzywna zupa ze świeżymi pomidorami
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 35
Antyrakowa zupa dr Fuhrmana
Dr Joel Fuhrman to popularny amerykański lekarz, znany z promowania diety bog...
Odsłon: 821