Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy upały dopisują często przygotuję chłodniki. Dzisiejszy chłodnik jest na maślance z tartych buraczków w occie , startej rzodkiewki i ogórka zielonego z dużą ilością czosnku i na koniec oprószony posiekanym koperkiem. Polecam.
miska, trzepaczka, praska do czosnku , obieraczka, łyżka, tarka,
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10328
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 988
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 45
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10328
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 109
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 988
Składniki
Maślankę i jogurt wlać do większej miski. Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem umytą rzodkiewką. Koperek posiekać. Do maślanki i jogurtu dodać starte ogórki, rzodkiewki , dodać buraczki w occie, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia i na koniec wlać koncentrat barszczu ponownie wymieszać. Oprószyć posiekanym koperkiem. Schłodzić w lodówce.
Chłodnik gotowy do podania.