Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy upały dopisują często przygotuję chłodniki. Dzisiejszy chłodnik jest na maślance z tartych buraczków w occie , startej rzodkiewki i ogórka zielonego z dużą ilością czosnku i na koniec oprószony posiekanym koperkiem. Polecam.
miska, trzepaczka, praska do czosnku , obieraczka, łyżka, tarka,
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 387
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1816
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17561
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 387
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1816
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17561
Składniki
Maślankę i jogurt wlać do większej miski. Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem umytą rzodkiewką. Koperek posiekać. Do maślanki i jogurtu dodać starte ogórki, rzodkiewki , dodać buraczki w occie, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia i na koniec wlać koncentrat barszczu ponownie wymieszać. Oprószyć posiekanym koperkiem. Schłodzić w lodówce.
Chłodnik gotowy do podania.