Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy upały dopisują często przygotuję chłodniki. Dzisiejszy chłodnik jest na maślance z tartych buraczków w occie , startej rzodkiewki i ogórka zielonego z dużą ilością czosnku i na koniec oprószony posiekanym koperkiem. Polecam.
miska, trzepaczka, praska do czosnku , obieraczka, łyżka, tarka,
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 397
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 207
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 250
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 288
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 397
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 207
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 250
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 288
Składniki
Maślankę i jogurt wlać do większej miski. Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach razem umytą rzodkiewką. Koperek posiekać. Do maślanki i jogurtu dodać starte ogórki, rzodkiewki , dodać buraczki w occie, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia i na koniec wlać koncentrat barszczu ponownie wymieszać. Oprószyć posiekanym koperkiem. Schłodzić w lodówce.
Chłodnik gotowy do podania.