Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Amarantowy chłodnik z młodych buraczków z garam masala. Burak kocha tą przyprawę. I mimo, że na pierwszy rzut oka wydaje się jak każdy inny, po spróbowaniu wiesz, że smak jest wybitny.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99015
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5087
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13694
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99015
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5087
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13694
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
Buraki zetrzeć na tarce wlać około 2 szklanek wody, dodać sól, liść laurowy i ziele angielskie, wcisnąć ząbek czosnku. Zagotować. Po 5 minutach wlać ocet, chwilkę pogotować. Zestawić i wystudzić. Na suchej patelni uprażyć garam masalę i kumin. Dodać do buraków. Wlać jogurt i wymieszać. Doprawić jeśli trzeba solą. Podawać z pieczonymi ziemniakami, jajkiem, rzodkiewką, posypać kolendrą.