Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowy smakołyk, który syci i gasi pragnienie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14278
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16309
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14278
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16309
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Składniki
Zielony groszek blanszujemy i studzimy. Ogórki dokładnie myjemy, obieramy ze skórki. Ząbki czosnku obieramy i kroimy na mniejsze cząstki. Dodajemy jogurt i wszystko miksujemy na gładziutki krem. Doprawiamy do smaku i wstawiamy do lodówki
Na suchej patelni prażymy na złoto sezam wraz z orzechami piniowymi.
Piekarnik rozgrzewamy do 100-120 stopni. Buraczka trzemy na tarce o drobnych oczkach i wiórki układamy na papierze do pieczenia. Suszymy w piekarniku przez ok. 15 minut co jakich czas kontrolując „suchość” wiórków buraczanych. Nie suszymy zbyt długo, ponieważ stracą kolor.
Schłodzoną zupę nalewamy na talerze, ozdabiamy prażonym sezamem, orzechami piniowymi oraz suszonym buraczkiem. Fajna opcja na ciepłe dni… i te kolory!