Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowy smakołyk, który syci i gasi pragnienie
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11322
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 295
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 337
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 62
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 434
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11322
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 295
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 337
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 62
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 434
Składniki
Zielony groszek blanszujemy i studzimy. Ogórki dokładnie myjemy, obieramy ze skórki. Ząbki czosnku obieramy i kroimy na mniejsze cząstki. Dodajemy jogurt i wszystko miksujemy na gładziutki krem. Doprawiamy do smaku i wstawiamy do lodówki
Na suchej patelni prażymy na złoto sezam wraz z orzechami piniowymi.
Piekarnik rozgrzewamy do 100-120 stopni. Buraczka trzemy na tarce o drobnych oczkach i wiórki układamy na papierze do pieczenia. Suszymy w piekarniku przez ok. 15 minut co jakich czas kontrolując „suchość” wiórków buraczanych. Nie suszymy zbyt długo, ponieważ stracą kolor.
Schłodzoną zupę nalewamy na talerze, ozdabiamy prażonym sezamem, orzechami piniowymi oraz suszonym buraczkiem. Fajna opcja na ciepłe dni… i te kolory!