Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowy smakołyk, który syci i gasi pragnienie
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 309
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 89
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 309
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 89
Składniki
Zielony groszek blanszujemy i studzimy. Ogórki dokładnie myjemy, obieramy ze skórki. Ząbki czosnku obieramy i kroimy na mniejsze cząstki. Dodajemy jogurt i wszystko miksujemy na gładziutki krem. Doprawiamy do smaku i wstawiamy do lodówki
Na suchej patelni prażymy na złoto sezam wraz z orzechami piniowymi.
Piekarnik rozgrzewamy do 100-120 stopni. Buraczka trzemy na tarce o drobnych oczkach i wiórki układamy na papierze do pieczenia. Suszymy w piekarniku przez ok. 15 minut co jakich czas kontrolując „suchość” wiórków buraczanych. Nie suszymy zbyt długo, ponieważ stracą kolor.
Schłodzoną zupę nalewamy na talerze, ozdabiamy prażonym sezamem, orzechami piniowymi oraz suszonym buraczkiem. Fajna opcja na ciepłe dni… i te kolory!