Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten chiński bulion podawałem już jakiś czas temu. Ponieważ bulion jest fantastyczny, dziś wersja bez mięsa.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10890
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4858
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9341
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10890
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4858
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 982
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9341
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Składniki
W dużym garnku, o grubym dnie, rozgrzewamy olej i prażymy ryż przez 1 minutę, dodajemy czosnek, imbir i grzyby shitake. Smażymy przez jedną minutę.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Doprawiamy do smaku.
Przelewamy do miseczek, dekorujemy dymką, kolendrą i orzechami. Doprawiamy sosem sojowym i olejem sezamowym.