Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten chiński bulion podawałem już jakiś czas temu. Ponieważ bulion jest fantastyczny, dziś wersja bez mięsa.
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 345
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 72
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 46
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 345
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 72
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 46
Składniki
W dużym garnku, o grubym dnie, rozgrzewamy olej i prażymy ryż przez 1 minutę, dodajemy czosnek, imbir i grzyby shitake. Smażymy przez jedną minutę.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Doprawiamy do smaku.
Przelewamy do miseczek, dekorujemy dymką, kolendrą i orzechami. Doprawiamy sosem sojowym i olejem sezamowym.