Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten chiński bulion podawałem już jakiś czas temu. Ponieważ bulion jest fantastyczny, dziś wersja bez mięsa.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1305
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1755
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 175
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 546
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1305
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1755
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 175
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 546
Składniki
W dużym garnku, o grubym dnie, rozgrzewamy olej i prażymy ryż przez 1 minutę, dodajemy czosnek, imbir i grzyby shitake. Smażymy przez jedną minutę.
Całość zalewamy bulionem i gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Doprawiamy do smaku.
Przelewamy do miseczek, dekorujemy dymką, kolendrą i orzechami. Doprawiamy sosem sojowym i olejem sezamowym.