Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuję zupę z cukinią i marchewką. Zupa smaczna i lubiana wśród domowników ale też sycąca.
garnek, rondel, blender, patelka, nóż, łyżka,
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 58
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 73
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 148
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 58
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 73
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 148
Składniki
Cukinie opłukać osuszyć pokroić w plastry, ( nie obierać ). Marchewkę obrać lub zeskrobać, pokroić w kostkę (trochę grubszą). Seler naciowy oczyścić z grubych włókien, opłukać pokroić, dodać kawałek opłukanego i pokrojonego w plasterki pora. Wszystkie warzywa włożyć do rondla i podsmażać na rozgrzanym maśle około 7 minut, dodając obraną, pokrojoną cebule. Wlać bulion i gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości warzyw. Zdjąć z ognia, przestudzić, a następnie zmiksować. Doprawić do smaku cukrem, szczyptą przyprawy curry oraz solą. Żółtko rozmącić ze śmietaną i wlać do gorącej zupy, zamieszać. Podgrzewać nie gotując. Zupę podawać posypaną uprażonymi płatkami migdałowymi. Ja podaje jeszcze z grzankami, albo z groszkiem ptysiowym.