Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serwuję zupę z cukinią i marchewką. Zupa smaczna i lubiana wśród domowników ale też sycąca.
garnek, rondel, blender, patelka, nóż, łyżka,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1792
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421158
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1969
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1792
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421158
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1969
Składniki
Cukinie opłukać osuszyć pokroić w plastry, ( nie obierać ). Marchewkę obrać lub zeskrobać, pokroić w kostkę (trochę grubszą). Seler naciowy oczyścić z grubych włókien, opłukać pokroić, dodać kawałek opłukanego i pokrojonego w plasterki pora. Wszystkie warzywa włożyć do rondla i podsmażać na rozgrzanym maśle około 7 minut, dodając obraną, pokrojoną cebule. Wlać bulion i gotować pod przykryciem na małym ogniu do miękkości warzyw. Zdjąć z ognia, przestudzić, a następnie zmiksować. Doprawić do smaku cukrem, szczyptą przyprawy curry oraz solą. Żółtko rozmącić ze śmietaną i wlać do gorącej zupy, zamieszać. Podgrzewać nie gotując. Zupę podawać posypaną uprażonymi płatkami migdałowymi. Ja podaje jeszcze z grzankami, albo z groszkiem ptysiowym.