Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czernina czy też czarna polewka to zupa z dodatkiem kaczej lub gęsiej krwi. Niektórzy podchodzą do niej z dystansem ale może warto porzucić uprzedzenia, bo skoro jemy kaszankę......
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2063
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4054
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4050
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 722
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2063
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4054
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4050
Składniki
Do dużego garnka włożyć porcje rosołowe, zalać wodą (tylko żeby przykryła mięso), doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć temperaturę, zebrać szumy.
Następnie dodać oczyszczone warzywa, suszone śliwki, cząber, liście laurowe i ziele angielskie, szczyptę soli i pieprzu. Gotować na małym ogniu około 2-2,5 godziny.
Bulion przecedzić, dodać ocet. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, dodać krew i dokładnie wymieszać. Mieszankę zahartować chochlą gorącego bulionu i, używając sitka, przelać do garnka.
Zupę zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z kluskami ziemniaczanymi lub makaronem.