Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czernina czy też czarna polewka to zupa z dodatkiem kaczej lub gęsiej krwi. Niektórzy podchodzą do niej z dystansem ale może warto porzucić uprzedzenia, bo skoro jemy kaszankę......
Do dużego garnka włożyć porcje rosołowe, zalać wodą (tylko żeby przykryła mięso), doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć temperaturę, zebrać szumy.
Następnie dodać oczyszczone warzywa, suszone śliwki, cząber, liście laurowe i ziele angielskie, szczyptę soli i pieprzu. Gotować na małym ogniu około 2-2,5 godziny.
Bulion przecedzić, dodać ocet. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, dodać krew i dokładnie wymieszać. Mieszankę zahartować chochlą gorącego bulionu i, używając sitka, przelać do garnka.
Zupę zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z kluskami ziemniaczanymi lub makaronem.
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4484
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 26
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 321
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 124
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 28
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 4484
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 26
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 321
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 124
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 28
Składniki
Do dużego garnka włożyć porcje rosołowe, zalać wodą (tylko żeby przykryła mięso), doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć temperaturę, zebrać szumy.
Następnie dodać oczyszczone warzywa, suszone śliwki, cząber, liście laurowe i ziele angielskie, szczyptę soli i pieprzu. Gotować na małym ogniu około 2-2,5 godziny.
Bulion przecedzić, dodać ocet. Mąkę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, dodać krew i dokładnie wymieszać. Mieszankę zahartować chochlą gorącego bulionu i, używając sitka, przelać do garnka.
Zupę zagotować, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podawać z kluskami ziemniaczanymi lub makaronem.
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 263
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 217