Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma co pisać, tej zupy po prostu trzeba spróbować ;) Smacznego
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1753
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8311
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 725
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253053
Polecam.
Odsłon: 1401
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1753
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8311
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 725
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253053
Polecam.
Odsłon: 1401
Składniki
Jarzyny myjemy i obieramy. Cebulę opalamy nad ogniem. Gotujemy bulion warzywny z dodatkiem soli i ziela angielskiego.
Gdy warzywa są miękkie, wyciągamy z wywaru kapustę i pora, nie będą nam już potrzebne. Ugotowaną marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w kostkę, ponownie wkładamy do bulionu. Do tak przygotowanego wywaru, doprawionego pieprzem i ostrą papryką, wkładamy pokrojoną w kawałki rybę. Na koniec dodajemy łyżkę oleju. Gotujemy jeszcze 10-15 minut, uważając aby ryba nie rozpadła się na drobne kawałeczki. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Smacznego :)