Do góry

Zupy Przepis na:

Delikatna zupa rybna

Delikatna zupa rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 156

Dodano:

Odsłon: 2910

Nie ma co pisać, tej zupy po prostu trzeba spróbować ;) Smacznego

Składniki

  • 0,5 kg fileta z dorsza bez skóry
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1/4 małej główki kapusty włoskiej
  • kawałek pora
  • cebula
  • łyżka oleju
  • przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, ostra papryka
  • natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jarzyny myjemy i obieramy. Cebulę opalamy nad ogniem. Gotujemy bulion warzywny z dodatkiem soli i ziela angielskiego.

  2. Gdy warzywa są miękkie, wyciągamy z wywaru kapustę i pora, nie będą nam już potrzebne.
    Ugotowaną marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w kostkę, ponownie wkładamy do bulionu.
    Do tak przygotowanego wywaru, doprawionego pieprzem i ostrą papryką, wkładamy pokrojoną w kawałki rybę. Na koniec dodajemy łyżkę oleju.
    Gotujemy jeszcze 10-15 minut, uważając aby ryba nie rozpadła się na drobne kawałeczki.
    Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń