Do góry

Zupy Przepis na:

Delikatny krupnik z kaszą jaglaną

Delikatny krupnik z kaszą jaglaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 1779

Dodano:

Odsłon: 278

Krupnik z kaszą jaglaną na skrzydełkach.

Składniki

  • 2-3 skrzydełka z kurczaka
  • 2 l wody
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • natka pietruszki
  • 3-4 ziemniaki
  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • sól,pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyte skrzydełka zalewamy wodą i wstawiamy na gaz :).Gotujemy i zbieramy szumowiny.Po ok.20 min.wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej gotujemy.Kaszę jaglaną płuczemy parę razy pod wodą żeby kasza straciła taki smak goryczki.Dodajemy ją do wywaru z ziemniakami.Po ok.15 min.gotowania dodajemy warzywa starte na tarce.Całość gotujemy do miękkości ziemniaków.
    Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy pokrojoną drobno natkę pietruszki.Można dodać także jarzynkę w proszku,wegetę itp.
    Podajemy ze skrzydełkiem lub bez,jak kto woli.:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń