Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 2391
Dodano: 13.02.2019
Odsłon: 502
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Umyte skrzydełka zalewamy wodą i wstawiamy na gaz :).Gotujemy i zbieramy szumowiny.Po ok.20 min.wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej gotujemy.Kaszę jaglaną płuczemy parę razy pod wodą żeby kasza straciła taki smak goryczki.Dodajemy ją do wywaru z ziemniakami.Po ok.15 min.gotowania dodajemy warzywa starte na tarce.Całość gotujemy do miękkości ziemniaków.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy pokrojoną drobno natkę pietruszki.Można dodać także jarzynkę w proszku,wegetę itp.
Podajemy ze skrzydełkiem lub bez,jak kto woli.:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 13 lutego 2019Zgłoś do usunięcia
najlepszy :)3 Kto głosował? | Odpowiedz