Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień i październik w moim rodzinnym domu zawsze pachniały domowym i dobrze doprawionym leczem. Papryka, cukinia, pomidory, wędzona lub grillowana kiełbasa, boczek i mnóstwo papryki w proszku. Dla mnie to smakowite wspomnienie dzieciństwa.
Na patelni smażymy boczek by wytopił się w nim tłuszcz, zdejmujemy go i na pozostałym tłuszczu podsmażamy kiełbasę. W małym rondelku roztapiamy smalec i wsypujemy trzy rodzaje papryki w proszku. Podsmażamy ją, uważając by jej nie przypalić.
W garnku roztapiamy masło, wrzucamy cebulę oraz paprykę. Całość rumienimy, dodajemy cukinię oraz pomidory. Wszystko zalewamy bulionem, dodajemy boczek, kiełbasę, liście laurowe oraz ziele angielskie. Leczo gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Na koniec leczo doprawiamy solą i pieprzem oraz podsmażoną papryką. W razie potrzeby zupę zgęszczamy mąką. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 53
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 141
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 83
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 75
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 149
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 53
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 141
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 83
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 75
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 149
Składniki
Na patelni smażymy boczek by wytopił się w nim tłuszcz, zdejmujemy go i na pozostałym tłuszczu podsmażamy kiełbasę. W małym rondelku roztapiamy smalec i wsypujemy trzy rodzaje papryki w proszku. Podsmażamy ją, uważając by jej nie przypalić.
W garnku roztapiamy masło, wrzucamy cebulę oraz paprykę. Całość rumienimy, dodajemy cukinię oraz pomidory. Wszystko zalewamy bulionem, dodajemy boczek, kiełbasę, liście laurowe oraz ziele angielskie. Leczo gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Na koniec leczo doprawiamy solą i pieprzem oraz podsmażoną papryką. W razie potrzeby zupę zgęszczamy mąką. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Przepisy Zupy
Zupy
Botwinka
Zupy
Zupa belwederska
Zupy
Zupa jagodowa z makaronem
Zupy
Chłodnik litewski
Botwinka
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 2002
Zupa belwederska
Aromatyczna, kremowa zupa kalafiorowa z dodatkiem podsmażonych pieczarek. Dos...
Odsłon: 1034