Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy rosół to królowa polskich zup najczęściej pojawia się na stole w niedzielę. Najlepiej przygotować go z dobrej jakości mięsa, u mnie wiejski kurczak.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1160
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4812
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1454
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1160
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4812
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1454
Składniki
Do garnka wlewamy zimną wodę wkładamy pokrojonego umytego kurczaka, zagotowujemy wodę. Następnie wyjmujemy kurczaka myjemy jeszcze raz. Wylewamy wodę z garnka, płuczemy go i napełniamy świeżą wodą. Wkładamy kawałki kurczaka, po zagotowaniu dodajemy warzywa i przyprawy.Aby zaostrzyć smak rosołu dodajemy kilka ząbków czosnku i opalaną cebulę. Jeśli rosół nie jest czysty dodajemy jedno białko rozbite z łyżką wody, następnie zagotowujemy i przecedzamy przez sito. Gotujemy na wolnym ogniu około 2-3 godziny. Doprawimy do smaku solą pieprzem.