Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy rosół to królowa polskich zup najczęściej pojawia się na stole w niedzielę. Najlepiej przygotować go z dobrej jakości mięsa, u mnie wiejski kurczak.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3841
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 777
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3841
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 777
Składniki
Do garnka wlewamy zimną wodę wkładamy pokrojonego umytego kurczaka, zagotowujemy wodę. Następnie wyjmujemy kurczaka myjemy jeszcze raz. Wylewamy wodę z garnka, płuczemy go i napełniamy świeżą wodą. Wkładamy kawałki kurczaka, po zagotowaniu dodajemy warzywa i przyprawy.Aby zaostrzyć smak rosołu dodajemy kilka ząbków czosnku i opalaną cebulę. Jeśli rosół nie jest czysty dodajemy jedno białko rozbite z łyżką wody, następnie zagotowujemy i przecedzamy przez sito. Gotujemy na wolnym ogniu około 2-3 godziny. Doprawimy do smaku solą pieprzem.