Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to pierwsza z zup, które nauczyłam się gotować i stąd też nazwa bloga. Dziś chcę Cię zaprosić na talerz domowego rosołu ugotowanego na indyku
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 75
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4317
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2592
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 75
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4317
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2592
Składniki
porcję rosołową umyj, włóż do garnka i zalej wodą wstaw na mały ogień i gotuj około godzinę, w międzyczasie zdejmuj sitkiem szum, który pojawi się na wierzchu wody po godzinie dodaj liść laurowy i ziele angielskie, a także obraną i pokrojoną włoszczyznę gotuj wszystko razem jeszcze około pół godziny dopraw solą i pieprzem, jeśli lubisz, możesz dodać kostkę rosołową