Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół to pierwsza z zup, które nauczyłam się gotować i stąd też nazwa bloga. Dziś chcę Cię zaprosić na talerz domowego rosołu ugotowanego na indyku
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3455
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 497
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 298
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6969
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 338
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3455
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 497
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 298
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6969
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 338
Składniki
porcję rosołową umyj, włóż do garnka i zalej wodą wstaw na mały ogień i gotuj około godzinę, w międzyczasie zdejmuj sitkiem szum, który pojawi się na wierzchu wody po godzinie dodaj liść laurowy i ziele angielskie, a także obraną i pokrojoną włoszczyznę gotuj wszystko razem jeszcze około pół godziny dopraw solą i pieprzem, jeśli lubisz, możesz dodać kostkę rosołową