Do góry

Zupy Przepis na:

Domowy rosół na indyku

Domowy rosół na indyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 503

Dodano:

Odsłon: 2768

Rosół to pierwsza z zup, które nauczyłam się gotować i stąd też nazwa bloga. Dziś chcę Cię zaprosić na talerz domowego rosołu ugotowanego na indyku

Składniki

  • porcja rosołowa z indyka włoszczyzna ziele angielskie i liść laurowy sól, pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowy rosół na indyku

Przygotowanie

  1. porcję rosołową umyj, włóż do garnka i zalej wodą

    wstaw na mały ogień i gotuj około godzinę, w międzyczasie zdejmuj sitkiem szum, który pojawi się na wierzchu wody

    po godzinie dodaj liść laurowy i ziele angielskie, a także obraną i pokrojoną włoszczyznę

    gotuj wszystko razem jeszcze około pół godziny

    dopraw solą i pieprzem, jeśli lubisz, możesz dodać kostkę rosołową

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń