Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z makaronem, to klasyka, która występuje w naszych domach. Każdy robi go po swojemu i jest zawsze smaczny, jak używa się dobrej jakości składników i przypraw. Zapraszam na mój:) Smacznego!
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 51
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1370
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35091
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 51
Kotlety mielone po morawsku to ponoć specjał znany w rejonie Moraw od czasów...
Odsłon: 1370
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 35091
Składniki
Warzywa obrać i zalać zimną wodą do przykrycia całości. Gotować na małym ogniu z mięsem, zielem angielskim, liściem laurowym i gałązkami pietruszki.
Cebulę umyć, przekroić na pół i zrumienić do czarnego koloru. Dodać do wywaru i gotować około 1,5 h. Na koniec gotowania dodać lubczyk (aby nie zdominował smaku rosołu).
Wywar przecedzić. Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Dodać do rosołu. Doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym.
Makaron ugotować al' dente, odcedzić i przelać zimną wodą, aby się nie skleił. Marchewkę pokroić w drobną kostkę. Pietruszkę drobno pokroić. Rosół podawać z makaronem, marchewką i pietruszką na wierzchu. Smacznego:)