Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z makaronem, to klasyka, która występuje w naszych domach. Każdy robi go po swojemu i jest zawsze smaczny, jak używa się dobrej jakości składników i przypraw. Zapraszam na mój:) Smacznego!
Warzywa obrać i zalać zimną wodą do przykrycia całości. Gotować na małym ogniu z mięsem, zielem angielskim, liściem laurowym i gałązkami pietruszki.
Cebulę umyć, przekroić na pół i zrumienić do czarnego koloru. Dodać do wywaru i gotować około 1,5 h. Na koniec gotowania dodać lubczyk (aby nie zdominował smaku rosołu).
Wywar przecedzić. Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Dodać do rosołu. Doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym.
Makaron ugotować al' dente, odcedzić i przelać zimną wodą, aby się nie skleił. Marchewkę pokroić w drobną kostkę. Pietruszkę drobno pokroić.
Rosół podawać z makaronem, marchewką i pietruszką na wierzchu.
Smacznego:)
Rosołu przepisu nie będę podawać ponieważ każdy umie ugotować.
Odsłon: 1771
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 3081
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 334
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 79
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 751
Przygotowanie pysznego ciasta wcale nie musi rujnować domowego budżetu. Coś s...
Odsłon: 3081
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 334
Dziś mam dla Was propozycję na szybki i smaczny obiad. Makaron w sosie zawsze...
Odsłon: 79
Znudziły Ci się kanapki z wędliną? Pokuś się o samodzielnie upieczenie aromat...
Odsłon: 751
Składniki
Warzywa obrać i zalać zimną wodą do przykrycia całości. Gotować na małym ogniu z mięsem, zielem angielskim, liściem laurowym i gałązkami pietruszki.
Cebulę umyć, przekroić na pół i zrumienić do czarnego koloru. Dodać do wywaru i gotować około 1,5 h. Na koniec gotowania dodać lubczyk (aby nie zdominował smaku rosołu).
Wywar przecedzić. Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Dodać do rosołu. Doprawić do smaku solą i pieprzem czarnym mielonym.
Makaron ugotować al' dente, odcedzić i przelać zimną wodą, aby się nie skleił. Marchewkę pokroić w drobną kostkę. Pietruszkę drobno pokroić. Rosół podawać z makaronem, marchewką i pietruszką na wierzchu. Smacznego:)
Przepisy Zupy
Zupy
Rosół z chrzanem i imbirem
Zupy
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupy
Chłodnik z rzodkiewki
Zupy
Kremowy chłodnik z bazylii i awokado
Rosół z chrzanem i imbirem
Rosół dziś poleca się, ale taki podkręcony. O wyrazistym smaku i aromacie, z...
Odsłon: 17
Tradycyjna zupa szczawiowa. Przepis babci
Zupa szczawiowa według tradycyjnego przepisu. Taką właśnie przed latami gotow...
Odsłon: 195