Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wakacje, sezon urlopowy, szkoda czasu na gotowanie, wtedy są najlepsze dania jednogarnkowe.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15533
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4662
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2823
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15533
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4662
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 344
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2823
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie.
4. Cebulę obieramy, kroimy również w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Paprykę kroimy w małe paseczki dodajemy do grzybów, prużymy 10 minut.
8. Gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy pieczarki z papryką
9. Wrzucamy kostkę rosołową.
10. Następnie dodajemy mięso.
11. Dokładamy przecier pomidorowy. 12. Doprawiamy chili.
13. Śmietanę rozrabiamy z mąką. 14. Hartując wlewamy do zupy, 2 minuty gotujemy.
15. Zupa gotowa. 16. Smacznego