Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wakacje, sezon urlopowy, szkoda czasu na gotowanie, wtedy są najlepsze dania jednogarnkowe.
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 371
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 4864
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 62
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2629
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3204
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 371
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 4864
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 62
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2629
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3204
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
3. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie.
4. Cebulę obieramy, kroimy również w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
7. Paprykę kroimy w małe paseczki dodajemy do grzybów, prużymy 10 minut.
8. Gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy pieczarki z papryką
9. Wrzucamy kostkę rosołową.
10. Następnie dodajemy mięso.
11. Dokładamy przecier pomidorowy. 12. Doprawiamy chili.
13. Śmietanę rozrabiamy z mąką. 14. Hartując wlewamy do zupy, 2 minuty gotujemy.
15. Zupa gotowa. 16. Smacznego