Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa z użyciem fasoli w puszce, rozgrzewająca i bardzo sycąca.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4146
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5484
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13535
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5309
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4146
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5484
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13535
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5309
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Usmażyć w woku lub dużym garnku z dodatkiem czosnku na smalcu. Cebula powinna być szklista, kiełbasa przysmażona. Pod koniec smażenia dodać paprykę wędzoną oraz mielone nasiona kolendry, chwilkę jeszcze smażyć.
Do podsmażonej kiełbasy oraz cebuli dodać koncentrat pomidorowy i zalać całość wodą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, majeranek. Gotować całość około 10 minut. W międzyczasie zasmażyć na smalcu łyżkę mąki. Podlać wodą i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przepłukać na sitku fasolę z trzech puszek. Dodać do zawartości garnka. Doprawić ostrą papryką, pieprzem oraz solą. Dodać zasmażkę. Całość dobrze zamieszać. Zagotować zupę i wyłączyć. Zostawić na kilkanaście minut pod pokrywką. Gotową zupę podawać z chlebem.