Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa z użyciem fasoli w puszce, rozgrzewająca i bardzo sycąca.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1017
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4530
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 1017
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 123
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4530
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Usmażyć w woku lub dużym garnku z dodatkiem czosnku na smalcu. Cebula powinna być szklista, kiełbasa przysmażona. Pod koniec smażenia dodać paprykę wędzoną oraz mielone nasiona kolendry, chwilkę jeszcze smażyć.
Do podsmażonej kiełbasy oraz cebuli dodać koncentrat pomidorowy i zalać całość wodą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, majeranek. Gotować całość około 10 minut. W międzyczasie zasmażyć na smalcu łyżkę mąki. Podlać wodą i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przepłukać na sitku fasolę z trzech puszek. Dodać do zawartości garnka. Doprawić ostrą papryką, pieprzem oraz solą. Dodać zasmażkę. Całość dobrze zamieszać. Zagotować zupę i wyłączyć. Zostawić na kilkanaście minut pod pokrywką. Gotową zupę podawać z chlebem.