Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zupa z użyciem fasoli w puszce, rozgrzewająca i bardzo sycąca.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19211
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13017
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1651
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19211
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13017
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1651
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232083
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Kiełbasę pokroić w półplasterki. Usmażyć w woku lub dużym garnku z dodatkiem czosnku na smalcu. Cebula powinna być szklista, kiełbasa przysmażona. Pod koniec smażenia dodać paprykę wędzoną oraz mielone nasiona kolendry, chwilkę jeszcze smażyć.
Do podsmażonej kiełbasy oraz cebuli dodać koncentrat pomidorowy i zalać całość wodą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, majeranek. Gotować całość około 10 minut. W międzyczasie zasmażyć na smalcu łyżkę mąki. Podlać wodą i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przepłukać na sitku fasolę z trzech puszek. Dodać do zawartości garnka. Doprawić ostrą papryką, pieprzem oraz solą. Dodać zasmażkę. Całość dobrze zamieszać. Zagotować zupę i wyłączyć. Zostawić na kilkanaście minut pod pokrywką. Gotową zupę podawać z chlebem.