Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowo i niskokalorycznie, delikatnie i lekko - bez cebuli i pora, a nawet bez marchewki ....ach bez mięsa jak wszystkie moje zupy - podaję ją z ryżem, ale przepis jest na zupę, więc "wkładka" dowolna
Dynię kroję w półksiężyce, pozawiam pestek i skórki, kroję na mniejsze kawałki. W zalezności od tego, jak bardzo to ma być zupa krem a jak bardzo płynna, dopasowuję ilość dyni - 0d 300g do max 1 kg.
Kalarepę i korzeń pietruszki obieram i kroje na mniejsze kawałki.
(po umyciu oczywiście).
Gotuję ok. 20 minut. W tym czasie sparzam pomidory (wrzucam do garnka z wrzątkiem na ok 1 minutę) i obieram je ze skórki, odkrawam szypułkę.
Aby gotowanie sprawnie się potoczyło, pojedynczo obieram ze skórki pomidory i dookoła szypuły odcinam miąższ wprost do garnka.
Gotuję jeszcze 10 minut, blenduję i podaję :)
Aby zachować lekkość z ryżem :) żadnej soli ani żadnych innych przypraw.
Jeśli po blendowaniu z pomidorów powstają "szumowiny", dodaję pół łyżeczki masła.
Kto spróbuje, ten się przekona, że świeże sezonowe warzywa mają nieziemski smak, a zupa jest delikatna i nie wymaga przyprawiania :) A kto się uprze, może już na talerzu dodać to i owo :)
Uwielbiam zupy. Czasami zastępują mi one cały obiad. Rozgrzewają, sycą, a prz...
Odsłon: 1382
Kiedy nadchodzą upały nic nie smakuje tak dobrze jak młode ziemniaczki z kope...
Odsłon: 3489
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 339
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 339
Składniki
Dynię kroję w półksiężyce, pozawiam pestek i skórki, kroję na mniejsze kawałki. W zalezności od tego, jak bardzo to ma być zupa krem a jak bardzo płynna, dopasowuję ilość dyni - 0d 300g do max 1 kg. Kalarepę i korzeń pietruszki obieram i kroje na mniejsze kawałki. (po umyciu oczywiście). Gotuję ok. 20 minut. W tym czasie sparzam pomidory (wrzucam do garnka z wrzątkiem na ok 1 minutę) i obieram je ze skórki, odkrawam szypułkę.
Aby gotowanie sprawnie się potoczyło, pojedynczo obieram ze skórki pomidory i dookoła szypuły odcinam miąższ wprost do garnka. Gotuję jeszcze 10 minut, blenduję i podaję :) Aby zachować lekkość z ryżem :) żadnej soli ani żadnych innych przypraw. Jeśli po blendowaniu z pomidorów powstają "szumowiny", dodaję pół łyżeczki masła. Kto spróbuje, ten się przekona, że świeże sezonowe warzywa mają nieziemski smak, a zupa jest delikatna i nie wymaga przyprawiania :) A kto się uprze, może już na talerzu dodać to i owo :)
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zupy
Zupa grochowa
Zupy
Zupa pieczarkowa według przepisu babci
Zupy
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Zupa szpinakowa zabielana
Ha ha ha to znowu ja dziś na obiad poleca się pyszna zupa szpinakowa
Odsłon: 106
Zupa grochowa
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 114