Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super rozgrzewa i smakuje wybornie.
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 61
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 49
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 686
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 61
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 49
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 686
Składniki
Wykonanie: Dynię obrać i pokroić w kostkę. Masło rozpuścić na wolnym ogniu, dodać imbir, posiekaną cebulę i lekko posolić. Chwilę podsmażyć, dodać dynię i mieszając dusić około 10 minut. Następnie wlać bulion i gotować na wolnym ogniu około 25 minut. Podawać na ciepło z groszkiem ptysiowym lub grzankami. SMACZNEGO.