Do góry

Zupy Przepis na:

Dyniowa rozgrzewajka z imbirem

Dyniowa rozgrzewajka z imbirem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19501

Dodano:

Odsłon: 291

Super rozgrzewa i smakuje wybornie.

Składniki

  • Dynia ½ kg
  • Starty świeży imbir 2 łyżki
  • Bulion warzywny 1 litr
  • Masło 2 łyżki
  • Sól do smaku
  • Cebula biała 1 szt.
  • jogurt typu greckiego
  • Groszek ptysiowy lub grzanki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dyniowa rozgrzewajka z imbirem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię obrać i pokroić w kostkę. Masło rozpuścić na wolnym ogniu, dodać imbir, posiekaną cebulę i lekko posolić. Chwilę podsmażyć, dodać dynię i mieszając dusić około 10 minut. Następnie wlać bulion i gotować na wolnym ogniu około 25 minut. Podawać na ciepło z groszkiem ptysiowym lub grzankami. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń