Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam smak takiego barszczu, który gotowała moja mama. Moja wersja jest ekspresowa. A dlatego, że został mi rosół i miałam ugotowaną większą ilość buraków. Takim sposobem powstał ekspresowy barszcz i smakiem się nie różni od tego gotowanego w tradycyjny sposób. Więc jeśli nie macie czasu a macie ochotę na taki barszczyk i oczywiście macie rosół i ugotowane buraki to zróbcie.
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 64
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4801
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 64
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4801
Składniki
Rosół podgrzać. Buraki pokroić w kostkę i dodać do rosołu. Następnie dodać przyprawy do smaku. Zagotować i gotować kilka minut na małym ogniu. Śmietanę zahartować z zupą, wlać do garnka i wymieszać. Gotowy barszcz podawać z ugotowanymi tłuczonymi ziemniakami okraszonymi smażonym boczkiem i cebulką.