Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam smak takiego barszczu, który gotowała moja mama. Moja wersja jest ekspresowa. A dlatego, że został mi rosół i miałam ugotowaną większą ilość buraków. Takim sposobem powstał ekspresowy barszcz i smakiem się nie różni od tego gotowanego w tradycyjny sposób. Więc jeśli nie macie czasu a macie ochotę na taki barszczyk i oczywiście macie rosół i ugotowane buraki to zróbcie.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 51
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 35
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 180
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 51
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 35
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 180
Składniki
Rosół podgrzać. Buraki pokroić w kostkę i dodać do rosołu. Następnie dodać przyprawy do smaku. Zagotować i gotować kilka minut na małym ogniu. Śmietanę zahartować z zupą, wlać do garnka i wymieszać. Gotowy barszcz podawać z ugotowanymi tłuczonymi ziemniakami okraszonymi smażonym boczkiem i cebulką.