Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam smak takiego barszczu, który gotowała moja mama. Moja wersja jest ekspresowa. A dlatego, że został mi rosół i miałam ugotowaną większą ilość buraków. Takim sposobem powstał ekspresowy barszcz i smakiem się nie różni od tego gotowanego w tradycyjny sposób. Więc jeśli nie macie czasu a macie ochotę na taki barszczyk i oczywiście macie rosół i ugotowane buraki to zróbcie.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31242
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 82
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31242
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 402
Składniki
Rosół podgrzać. Buraki pokroić w kostkę i dodać do rosołu. Następnie dodać przyprawy do smaku. Zagotować i gotować kilka minut na małym ogniu. Śmietanę zahartować z zupą, wlać do garnka i wymieszać. Gotowy barszcz podawać z ugotowanymi tłuczonymi ziemniakami okraszonymi smażonym boczkiem i cebulką.