Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grecka gęsta pożywna zupa z soczewicy. Zupa ta wchodzi do mojego menu na stałe, nie dość że szybko się robi to wyśmienicie smakuje zwłaszcza posypana natką kolendry.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1797
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 266
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 587
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1797
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 266
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 587
Składniki
Soczewicę należy opłukać, zalać ok 1,2 l wody, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie i zagotować. (gdyby zupa była dla Was zbyt gęsta można dolać wody ale jak dla mnie taka gęstsza jest właśnie dobra).
Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dorzucić również posiekany czosnek oraz pokrojoną w plastry marchewkę. Chwilę przesmażyć i dodać do zupy. Dołożyć pastę pomidorową, i gotować ok 15-20 minut, aż marchew będzie miękka.
Po zdjęciu z ognia, dodać łyżeczkę octu winnego, i posypać posiekaną natką kolendry.