Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grecka gęsta pożywna zupa z soczewicy. Zupa ta wchodzi do mojego menu na stałe, nie dość że szybko się robi to wyśmienicie smakuje zwłaszcza posypana natką kolendry.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10889
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3523
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2602
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10889
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3523
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2602
Składniki
Soczewicę należy opłukać, zalać ok 1,2 l wody, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie i zagotować. (gdyby zupa była dla Was zbyt gęsta można dolać wody ale jak dla mnie taka gęstsza jest właśnie dobra).
Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dorzucić również posiekany czosnek oraz pokrojoną w plastry marchewkę. Chwilę przesmażyć i dodać do zupy. Dołożyć pastę pomidorową, i gotować ok 15-20 minut, aż marchew będzie miękka.
Po zdjęciu z ognia, dodać łyżeczkę octu winnego, i posypać posiekaną natką kolendry.