Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
grecka gęsta pożywna zupa z soczewicy. Zupa ta wchodzi do mojego menu na stałe, nie dość że szybko się robi to wyśmienicie smakuje zwłaszcza posypana natką kolendry.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4255
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7247
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85480
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4255
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7247
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85480
Składniki
Soczewicę należy opłukać, zalać ok 1,2 l wody, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie i zagotować. (gdyby zupa była dla Was zbyt gęsta można dolać wody ale jak dla mnie taka gęstsza jest właśnie dobra).
Na oliwie zeszklić posiekaną cebulę, dorzucić również posiekany czosnek oraz pokrojoną w plastry marchewkę. Chwilę przesmażyć i dodać do zupy. Dołożyć pastę pomidorową, i gotować ok 15-20 minut, aż marchew będzie miękka.
Po zdjęciu z ognia, dodać łyżeczkę octu winnego, i posypać posiekaną natką kolendry.